Subiect: Ecumenism?
View Single Post
Vechi 20.11.2008, 23:55:08
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Bogdan, am copilarit si am mers la scoala cu copii de diferite etnii si confesiuni religioase. Au fost la noi în casa, i-am omenit la sarbatorile noastre si a fost si invers. Nu i-am auzit niciodata pe parintii mei hulind sau acuzand pe cineva din cauza etniei sau a comunitatii religioase.[/COLOR]

[COLOR=green]Acum, ca profesor, am elevi de diferite nationalitati si confesiuni religioase. In scoala fac religia numai elevii ortodocsi si elevii catolici. Elevii de la celelalte confesiuni merg la scoala lor in weekend. Copiii nostri sunt prieteni, impart un mar sau o punga cu bomboane. Adesea copiii catolici merg la orele de religie ortodoxa si invers. Nimeni nu le interzice nimic. [/COLOR]

[COLOR=green]Oare n-am putea invata de la copiii nostri dragostea, prietenia, toleranta, bunatatea, omenia? Copiii nostri nu s-au nascut sa urasca. Noi ii invatam ura, le-o transmitem, le-o inoculam, ii obligam ca de la o anumita varsta sa devina fiare. Cui foloseste? [/COLOR]

[COLOR=green]Ce s-ar intampla daca soarele ar incalzi pamantul preferential? [/COLOR]
De ce oare nu intelegi ca nu e vorba de nici un fel de ura. Nici eu nici ceilalti antiecumenisti nu uram pe nimeni. Dar nici de comuniune nu poate fi vorba. Citeste Biblia si ai sa vezi ca de la inceputuri Dumnezeu a spus cat de important este sa nu se amestece evreii cu cei de alte credinte. Si in Noul Testament la fel. Si Sfintii Parinti au vorbit despre cat de important este sa nu ne amestecam cu cei eretici sau necredinciosi. Canoanele Sfintilor Parinti de condamna chiar si daca intram in casa si stam la masa cu cei care traiesc necununati.

Exista 2 motive pentru aceasta separare:

1. Sa nu se molipseasca binecredinciosii de la eretici sau de la necredinciosi. Cei care nu asculta, ajung pana la urma sa se molipseasca, vezi si in Vechiul Testament.

2. Sa le arate ereticilor si necredinciosilor ca sunt in afara Bisericii. Cum spunea cineva, a-i confirma cuiva greseala, a-l face sa creada ca credinta lui falsa e adevarata, nu e dragoste normala, e o dragoste bolnava.

Bogdan.
Reply With Quote