View Single Post
Vechi 21.11.2008, 13:11:16
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Deci unde sa merg? Cu cine sa vorbesc? Ziceai de forum: parerea mea sincera este ca-mi cam pierd vremea pe aici. L-am descoperit intamplator pe Google, cautand o explicatie serioasa la sensul jertfei lui Iisus si la alte cateva probleme care ma framanta. Nu prea am avut raspunsurile pe care le asteptam... In schimb am gasit sute de opinii ale celor care-si fac veacul pe aici, opinii pe care nu poti sa le iei de bune pentru ca nu stii de unde vin. Nu stii cine e preot, cine e calugar, cine are competenta sa dea un raspuns bun si adevarat. M-am gandit de multe ori sa nu mai intru (am observat si o dependenta de forum si am creat un topic pe tema asta, dar a fost sters), de mesajele care apar, probabil din foamea asta spirituala pe care n-am unde s-o astampar)... Nu stiu, dar am impresia ca mai mult ma pagubesc decat ma folosesc daca-mi petrec timpul cautand si citind noutatile care tot apar...
Florin-Ionut, te inteleg si impartasesc sentimentul tau in legatura cu ceea ce gasesti astazi pe acest forum. Sunt numai discutii la intamplare si nimic serios. Cei care stiau cu adevarat au fost indepartati cu tenacitate de unii din cei care au ramas, sau care chiar au plecat dupa ce si-au atins scopul.
Totusi poti gasi material interesant si trimiteri bibliografice pe topicurile de inceput ale forumului, cand inca mai erau si preoti si profesori in teologie, care scriau pe aici. Citind acele topicuri si citind totodata si trimiterile bibliografice, am ajuns in timp relativ scurt sa cuprind mult, ceea ce poti face si tu. Citeste deci topicurile de la paginile cu numar mai mare si vei gasi ce cauti, precum si ce e de citit. Mai sunt si studenti la teologie, care sunt f prompti in a ne ajuta cu explicatii si titluri de carti.
Si mie imi pare rau ca acest forum s-a transformat in chat-room, in loc sa fi ramas o "scoala a religiei ortodoxe", dar din pacate nu mai prezinta interes din acest punct de vedere, ci intereseaza mai mult relatia interumana. Nici aceasta nu e de neglijat, dar s-ar fi putut face concomitent cu interesul pentru religie. Ce sa-i faci, diavolul nu doarme si se bucura de rezultatele obtinute . Numai noi sa avem grija de noi sa nu-i cadem prada, caci lupta pentru fiecare suflet, ca sa-l piarda.
Toata lumea simte aceasta dependenta, si de aceea folosesc perioada de post pentru a lua putina distanta.
Reply With Quote