Subiect: Ecumenism?
View Single Post
Vechi 21.11.2008, 14:00:31
ilieion ilieion is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
De aceasta misiune "nobila", asa cum am aratat in acest topic ceva mai inainte, se ocupa C.E.B., de care trebuie a ne feri ca "diavolul de tamaie"!
Gura pacatosului adevar graieste,ai zis ca tu ca ortodox te ferest de CEB ca"diavolul de tamaie",deci in sfarist recunosti cu tu,ca ortodox,esti diavol,adica impotrivitor lui Dumnezeu,care doreste prin tamaia bunului miros al dragostei ca "toti sa fie una,precum tu Parinte si Eu",cum s-a rugat in gradina Ghetsimani.
Deci da,sefulecristi68,ortodocsii ca tine sunt diavoli,si se feresc de dragoste ca cel mentionat de tamaie,desi saracu chiar nu are vreo problema cu tamaia,cat aveti voi,astfel de ortodocsi cu dragostea si unirea intre crestini.
Si zici ca te pricepi la Teologie ca ,stii de Sf Parinti,omule,daca te pun sa discuti cu un episcop romano-catolic despre orice subicet de credinta vrei tu,ai sa vezi cata teologie stii.
La fel,daca vei discuta cu un grec ortodox,insa la noi romanii,prostia se cheama traditie,nu se citeste nimic,nu se invata nimic,dar se invoca Sf Parinti si traditia.
Te doare capul de atata prostie,habar nu aveti ce se discuta la CEB,dar va irijati in mari aparatori ai ortodoxiei.Mai bine ai pune mana si ai mai citi cate ceva,ca sa vezi ce teologi au catolicii,ce teologi au fost si inainte de 1054,si sa vezi ca Roma a fost intotdeauan pastratoarea dreptei credinte,in timp ce in orient se bateau ca nebunii arieni,monofizitii,nestorienii,monotelitii ,etc,ei au pastrat dreapta credinta milenii intregi,ca singur reper de stabilitate.Si tu vii acum si arunci cu noroi in ei.Poate tu de fapt te mandresti cu marii ereziarhi ai rasaritului,pe care ti i-am numit mai sus,dar de Grigorie cel Mare ai auzit,de Ilarie de Poitier,de Leon cel Mare,de Ambrozie de Milan,de Ioan Cassian,de Dionisie Exiguul,de Ieronim,de Augustin,si de mii de mari teologi care nu s-au clintit din dreapta credinta.II arunci pe toti la gunoi si te madresti cu ereziarhii orientali,ii numesti Sf Parinti.Or fii parintii tai,dar ai crestinismului unit sigur nu sunt.
Toti astia care va mandriti cu ortodxia sunteti de fapt toti nestorieni,pentru ca nu acceptati si firea umana a Mantuitorului,ci va vad pe toti incanati de lumina necreata,in timp ce fratii vostrii sufera de foame si frig in jurul vostru,voi va desfatai in catedrale aurite in "lumina necreata"
Veti auzi toti infricosatorul cuvant,"nu toti cei ce-mi zic mie Doamne,Doamne,vor intra in imparatia mea,ci cei ce fac voia Tatalui Ceresc"
De asemenea,veti spune si voi,"Doamne,nu am mancat inaintea ta,nu ai mers pe ulitele noastre,nu am proorocit noi in numele tau".Si El va va raspunde"plecati de la Mine toti cei ce lucrati faradalegea,nu va cunosc pe voi"
Reply With Quote