Subiect: Lamurire
View Single Post
Vechi 21.11.2008, 19:56:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Thheo Vezi mesajul
"Am vorbit cu mai multe intelesuri";"Am fost iscoditor".....doua pacate pe care le-am inteles eu dar nu pe deplin si as dorii mai multe lamuriri.....
Strict dupa calauza canonica pe care o avem la indemana si dupa care se incadreaza faptele noastre, cele doua pacate pe care tu draga Theo le-ai enumerat se pot incadra la : 1 -Clevetire ( cel ce cleveteste se opreste de la impartasit un an-PMB gl.373 ; 2- Fatarnicie :falsificarea adevarului vietii, in scopul de a aparea altfel de cum este in realitate, fie cu scop egoist, adica de castig marsav, fie ca poarta amprenta binelui de a folosi pe altul , se canoniseste cu oprirea de la impartasanie 5 sau 6 ani - Anicra24 ; 3-Minciuna ce se savarseste prin gesturi, cuvinte si fapte care au ca scop de a induce in eroare aproapele. Minciuna usoara, fara gand de a face rau, se canoniseste ca si defaimarea , un an- PBG pag.110 . Cam asa se incadreaza strict canonic, cele doua pacate ( surori pana la urma) pe care tu le-ai enumerat in nelamurirea ta. Duhovnicul tau, este cel mai in masura pentru incadrare .