View Single Post
Vechi 21.11.2008, 20:09:16
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de vsovi
nu a desfintzat-o, de unde ai scos-o ca ar fi desfintzat-o cand spune foarte clar "ca n-am venit sa o desfintez ci sa o implinesc"
[/SIZE]

[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Domnule, acolo m-am referit la faptul că Hristos a desființat normele exterioare de cinstire a lui Dumnezeu și normele de conduită socială din Vechiul Testament referitoare la: sabat, zeciuială, tăiere împrejur, necurăția trupului, luare în robie, practicarea poligamiei bărbatului, a jertfelor de ispășire, pedepselor fizice etc. etc [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Ieremia 31.31 “Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda legământ nou. Însă nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinții lor în ziua când i-am luat de mână, ca să-i scot din pământul Egiptului. Acel legământ ei l-au călcat, deși Eu am rămas în legătură cu ei, zice Domnul.” [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Evrei 9.10 “darurile și jertfele ce se aduceau n-aveau putere să desăvârșească cugetul închinătorului. Acestea erau numai legiuiri pământești - despre mâncăruri, despre băuturi, despre felurite spălări - și erau porunci până la vremea îndreptării.”[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Efeseni 2. 15-16 “Desființând vrăjmășia în trupul Său, legea poruncilor și învățăturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi să-i zidească într-un singur om nou și să întemeieze pacea, Și să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmășia. [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Gal 3.27-28 “Căci, câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat. Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască, pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus”.[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]