View Single Post
Vechi 21.11.2008, 20:33:43
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ilieion Vezi mesajul
A spune ca stai departe de slava lui Dumnezeu,inseamn in primul rand o mare erezie.Dumnezeu este la fel in Rai,pentru ca El este smerit,si cum zis,"cei din urma vor fii cei dintai".Daca vrei sa fii mai aproape de Dumnezeu,trebuie sa fii cat mai smerit,iar cine face astfel de categorisiri,cum ca unii sunt mai aproape,altii mai departe,inseamna ca se crede el insusi Dumnezeu. ... Teolog este cel care vorbeste cu Dumnezeu,nu cel care isi face un titulu din doctorate.Toate ajuta,toate cunostintele ajuta,dar pot duce si la ingamfare,cn d aceste cunostinte nu sunt spre slava lui Dumnezeu ci spre slava proprie.
Ai aici doua versete pe care mi le-am amintit:

Zic vouă: Între cei născuți din femei, nimeni nu este mai mare decât Ioan; dar cel mai mic în împărăția lui Dumnezeu este mai mare decât el. (Ioan 14,2)

Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăția cerurilor. (Matei 18, 4)

Si apoi, daca exista ierarhii de ingeri, de ce sa nu existe si trepte de desavarsire si de mantuire? Crezi tu ca acela care se mantuieste aproape de ceasul al doisprezecelea va sta langa cel care s-a nevoit o viata intreaga in pocainta si care eventual a ajuns la contemplatia lui Dumnezeu inca din viata?

PS: Te rog sa ai grija cum vorbesti despre Parintele Staniloaie.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote