View Single Post
Vechi 22.11.2008, 02:01:41
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
referitor la topic, nu sunt experta dar cred ca fundamentalismul religios/fanatismul religios = impunerea cu forta, in vorba sau in fapta, a ideilor religioase proprii pe care le consideri imbatabile.
In putine cuvinte cam asta insemana fundamentalismul in acceptiunea multora si presupun ca Iosif tot astfel ar defini fundamentalismul religios:

Citat:
Īn prealabil postat de iosif Vezi mesajul
Eu sunt ortodox si asta voi fi mereu, insa niciodata un fundamentalist, un exclusivist si un dispretuitor de oameni. Inidiferent de cum sunt altii, ei tot copiii lui Dumnezeu raman! Daca am sti asta, am cunoaste si un strop din durerea lui Dumnezeu.....
Citat:
Īn prealabil postat de ancah Vezi mesajul
Am "rasfoit" putin inainte de a scrie ceva despre acest subiect.
Am gasit pomnindu-se despre fundamentalismul ortodox in contexte diferite, din care voi enumera cateva:

Am inteles din cele citite, ca fundamentalismul nu este o trasatura a ortodoxiei, in sensul enuntat mai sus, avand in vedere ca aceasta isi argumenteaza pozitia ferma.
As zice mai degraba ca fundamentalismul ortodox de care se vorbeste este IMPRESIA celor aflati intr-un sistem de referinta in devenire, si care din motive de ei stiute, incearca sa schimbe tocmai elementele vitale de stabilitate ale ortodoxiei.
"Fundamentalismul in general este respectarea unor principii de baza care nu pot fi puse in discutie". Iata deci care este definitia corecta a fundamentalismului, definitie care se gaseste in DEX.
Reply With Quote