Povestea Catelusului Schiop
[COLOR=green]Un baiețel de 10 ani intră și intreabă care-i prețul unui cățeluș. Vânzătorul îi răspunde că prețul este între 30 și 50$. Băiețelul bagă mâna în buzunar, scoate câteva monezi. Numără 2.70 $ … și apoi întreabă:
- Aș putea vedea cățelușii?
Vânzătorul zâmbește. Fluieră, din magazin iese afară cățeaua și în urma ei 5 cățeluși frumoși. Al șaselea cățeluș… rămase în urmă și nu se apropia!
Băiețelul întreabă:
- De ce cățelușul astă șchioapătă?
Omul îi răspunse că acesta s-a născut cu o problemă la picior și va șchiopăta toată viața!
- Acesta-i cațelușul pe care-l doresc, a spus băiețelul cu bucurie în glas.
- Dacă asta e dorința ta, ți-l dau gratis!
Copilul s-a suparat și a răspuns:
- Nu-l vreau gratis, prețul lui e la fel ca și a celorlalți căței, îți voi da tot ce am la mine acum, și în fiecare lună îți voi plăti 50 de cenți, până voi achita prețul lui intreg!
- Ești sigur că vrei acest cățeluș? Doar niciodată nu va putea fugi sau juca sau sări precum ceilalți!
Băiețelul s-a aplecat, și-a ridicat puțin pantalonul și i-a arătat vânzătorului aparatul de fier ce-i susținea piciorul strâmb.
- Nici eu nu pot alerga, de aceea acest cățeluș are nevoie de cineva care să-l înțeleagă!
Ochii vânzătorului s-au umplut de lacrimi când i-a spus copilului:
- Mă rog și sper ca fiecare cățeluș să aibe pe cineva care să-l iubească, așa precum tu îl vei iubi pe acest cățeluș![/COLOR]