Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
"E greu sa traiesti printre oameni fiindca-i greu sa taci"(Nietzsche)
|
[COLOR=green]Nu intamplator am ales acest citat care sa ma reprezinte:[/COLOR] [COLOR=#008000]
"În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar..." [/COLOR]
[COLOR=#008000]George Orwell[/COLOR]
[COLOR=green]Traim vremuri grele, vremuri de minciuna si teroare. Cine-si asuma riscul sa spuna adevarul e pierdut. Nu s-a schimbat nimic fata de perioada de dinainte de '89.[/COLOR]
[COLOR=green]Imi amintesc din vara, de la examenul de bacalaureat. Prof Gh Radulescu, cel care a avut curajul sa faca publice fraudele de la bacalaureat a fost pedepsit. Medicii care au iesit pe TV-uri ca sa faca publice conditiile inumane din spitalele din Slatina si Ploiesti, au fost destituiti. Minerii refuza sa vorbeasca despre conditiile din mina, dar mai ales despre abuzurile la care sunt supusi de angajator si sefii lor de sindicat. [/COLOR]
[COLOR=green]De regula, salariatii - bugetari sau la patron, evita sa vorbeasca deoarece se tem ca-si pierd locul de munca. [/COLOR]
[COLOR=green]Romanii nu-și cunosc drepturile si angajatorul nu are nici un interes sa-i informeze. Si chiar sa admitem ca ar sti, ca ar cunoaste, cui sa reclame si cine sa-i faca dreptate daca cel reclamat are bani, putere, influenta? [/COLOR]
[COLOR=green]Ceea ce ne lipseste ca totul sa fie altfel este legislatia corecta. Degeaba scrie la constitutie ca mie mi se garanteaza libertatea cuvantului daca totul ma acuza si sunt aruncat la periferia societatii pentru ca am indraznit sa acuz, sa arat cu degetul, sa spun ca nu-mi place, nu-i bine, nu sunt de acord, e absurd. [/COLOR]
[COLOR=green]In societatea noastra, ca sa rezisti, trebuie sa fii
mut, surd si chior. Si, daca te-ai demascat si ai aratat ca esti cu o clipa mai inteligent decat cel de care-ti depinde viata, subzistenta, ti-ai asumat un mare risc. Esti pierdut!
Pentru ca tara are nevoie de prosti... [/COLOR]