23.11.2008, 19:30:50
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
|
|
[SIZE=3][COLOR=black]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Considerati ca cele zece porunci sunt valabile numai pentru evrei?
|
[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]Hristos care era și Dumnezeu în acealși timp spune clar că a împlinit legea veche pe care a înlocuit-o cu legea nouă, a iubirii:[/SIZE]
[SIZE=3]Gal.5.14 „Căci toată Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți.” [/SIZE]
[SIZE=3]Luca 16.16 „Legea și proorocii au fost până la Ioan; de atunci împărăția lui Dumnezeu se binevestește și fiecare se silește spre ea.” [/SIZE]
[SIZE=3]Matei 5.17-18 Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. [/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 14.24 „Și a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al [COLOR=red]Legii celei noi[/COLOR], care pentru mulți se varsă. [/SIZE]
[SIZE=3]Romani 10.4 Căci sfârșitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. [/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Evrei 9.10 “darurile și jertfele ce se aduceau n-aveau putere să desăvârșească cugetul închinătorului. Acestea erau numai legiuiri pământești - despre mâncăruri, despre băuturi, despre felurite spălări - și erau porunci până la vremea îndreptării.”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3] [COLOR=black]Efeseni 2. 15-16 “Desființând vrăjmășia în trupul Său, legea poruncilor și învățăturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi să-i zidească într-un singur om nou și să întemeieze pacea, Și să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmășia[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]Domnule Vasinec, dacă nu răspunzi limpede și clar la problemele ridicate aici (cum probabil nici nu vei face), o să reiau postarea de mai sus.[/SIZE]