View Single Post
Vechi 06.12.2006, 11:27:52
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dmb
Draga Iosif ma bucur ca existi!
Nu prea exista romani ortodocsi care sa creada ca Dumneueu nu face cum au hotarit, citit, ei! Toti uitam ca Dumnezeu este cel care gaseste rezolvare la situatiile fara rezolvare. Eu sper ca toti sa se mintuiasca si sa ne rugam cu totii pt lucru acesta. Clasificarea la pacate mari si mici este omeneasca ...Dumnezeu poate avea o alta scara de valori.
Celor care spun ca Dumnezeu il aduce pe cel care merita in BO le spun doar sa se uite ca strain la BO si sa se intrebe daca BO arata a ortodoxa! Biserica sintem noi toti (nu zidurile) iar noi nu-l primim pe strain cu bratele deschise ci primul lucru il biciuim cu ce are de respectat , de facut, cum trebuie sa se comporte .... gaseste cineva iubire de aproape in BO. Rar si pe linga ea tot felul de studiati in ortodoxie din care doar iubirea nu se arata.
Se uita ca impartasirea cu Dumnezeu nu-i doar prin gura ci si prin urechi de exemplu cu cuvintul lui Dumnezeu. Un catolic este impartasit de Cuvintul lui Dumnezeu!!!
Trebuie facuta o diferenta intre un catolic un protestant, un islamic su un satanist. Noi avem o placere diabolica sa le spunem la toti ca nu au nimic bun. Toti au ceva bun. Chiar musulmanii (prietenii mei;)) sint de admirat cum se tin de regulile lor, de rugaciune de post cum au constinta de a nu glumii despre Dumnezeu sau a injura de Dumnezeu (lucru atit de normal la romani ca nu mai deranjaza aproape pe nimeni.
Zic eu in prostia mea ca ar trebuii sa nu-i sperim pe toti dintr-un inceput...metoda asta nu-mi pare a fi dat mari rezultate! Daca omul e inselat tot degaba il terfelesti pe el.Trebuie lucrat la "telecomanda" care-l dirijaza si asta prin post si rugaciune colectiva.
Eu ma bucur ca existam cu totii, ca viata este un dar de la Dumnezeu si trebuie sa il pretuim si sa il inmultim precum talantii din evanghelie.

Speranta de a ne mantui cu totii este un lucru de admirat si asta arata ca in inima ta Dumnezeu isi are un loc special. In inima si in sufletul nostru o data cu Dumnezeu, trebuie sa aiba un loc special si invatatura pe care ne-a lasat-o El si aceasta nu e decat una ortodoxia, ca si invatatura deplina.

Si unele biserici crestine se bucura de adevar, dar un adevar nedeplin, partial.

Daca in BO ar exista doar cei ce merita, probabil ca ne-am imputina cumplit. Biserica Ortodoxa este ortodoxa, adica drept maritoare in virtutea invataturilor ei drepte, precum le-a lasat Mantuitorul si Apostolii Sai. Sfintenia ei nu este data de credinciosi, ci de Insusi Capul Bisericii care este Hristos. Cine spune ca e ortodox, pentru ca merita, e in afara adevarului. Meritul nostru este moartea, caci plata pacatului este moartea si toti au pacatuit.

Eu nu cred ca un catolic este mia impartasit de cuvant, decat un ortodox, e greu de demonstrat o astfel de afirmatie. Sunt oameni si oameni. Insa asa cum ai spus, trebuie facuta o diferenta intre crestini si necrestini si anticristi. Si sa nu uitam de legea naturala a paganilor despre care vorbeste Sf. Apostol Pavel.

Si pe ma enerveaza cumplit toti cei care se apuca sa dea cu biciul, in loc sa-si vada de bucuria lor si sa lupte neincetat sa astupe discrepanta asta dintre credinta pe care o marturisesc si faptele care o contrazic. Caci de aceea suntem rusine si ocara lumii....

Telecomanda e la noi, dar degeaba....asa e cu oamenii care au de toate, nu mai stiu sa aprecieze! Se cred fiii imparatiei in virtutea meritelor personale!

Toate cele bune!
Reply With Quote