View Single Post
Vechi 25.11.2008, 13:03:43
razvan_m
Guest

Implicit

Nici eu nu l-am vazut pe pr. Ilarion Argatu deschizand Cartea Sfanta pentru a ghici din ea, dfar de vreme ce nepotul acestuia, pr. Ioan V. Argatu citeaza din invatatura sa cum ca "dupa trei zile de post negru poti sa-l rogi pe preot sa te lase sa deschizi Sfanta Carte, dar sa nu interpretezi tu textul, caci oricat de credincios ai fi nu-l poti interpreta, ci roaga-l pe preot sa-l interpreteze.".. Oare asta nu este ghitie, adica vrajitoria ghicirii prin deschiderea unei Carti Sfinte? Este. De aceea, il consider pe Ilarion Argatu eretic si iesit din randurile Bisericii Celei Uneia Sfinte, sobornicesti si Apostolesti. Daca, Pr. Arhimandtrit Justin Parvu sugereaza ca pr. Gabriel Nicu deschideas cartea pentru vrajitoria ghicirii, mai ales ca e fiu duhovnicesc al lui Ilarion Argatu, inseamna ca este eretic.

Citat:
Citat:
Deschiderea Sfintei Carti.

Se face numai dupa trei zile de post negru.
Stai in genunchi,te inchini,saruti Sfanta Evanghelie si spui : "Doamne arata-mi mie pacatoasa… " (spui dorinta pe care o ai ) ,apoi te rogi de preot,dupa ce ai deschis cartea si ai auzit ce ti-a cazut sa-ti spuna ce trebuie sa faci dupa citirea Evanghelie la care ai deschis.
Nu o talmacesti singura,ca nu ai darul acesta oricat de intelept ai fi sau ai crede ca esti.
Sursa: http://www.gid-romania.com/Articol.asp?ID=2144

Nu-i infricosator de eretic ceea ce spune Ilarion Argatu despre deschiderea Sfintei Carti? Daca Gabriel Nicu a fost fiul duhovnicesc al unui duhovnic orb dpdv al invataturii ortodoxe, atunci nu are cum sa fie altfel decat tot eretic, adica orb duhovniceste.

Iar asa-zisele minuni de la mormantul lui care se intampla in anumite zile sunt minuni pe care cel rau [diavolul] le poate de asemenea infaptui.