Cred ca Dumnezeu a ingaduit sa existe si raul pe pamant tocmai pentru a capata farmec binele,si pentru ca noi,fiinte superioare sa avem posibilitatea de-a alege cu capacitatea ce ne-a fost data.Binele isi are rolul lui,ca si raul,aceste doua principii sunt independente,cum am putea cunoaste frumusetea fara sa existe uratul,cum am putea diferentia lumina fara sa existe intunericul???!!!!!!Viata se desfasoara printr-o permanenta balanta,incontestabil,noi suntem cei care alegem ceea ce punem pe un taler si pe celalalt,noi o echilibram,pe de-oparte pentru ca suntem supusi greselii,deci balansam si raul inevitabil din noi si faptele noastre,dar si binele pe care-l construim cu ratiunea.Oricat am detesta raul,nu ne putem imagina o lume si-o viata fara el,altfel n-am mai sti sa dam valoare atator lucruri bune si frumoase de pe pamant.Raul e lupta,lupta pe care trebuie sa o ducem pentru victoria unei vieti desavarsite,fara lupta n-ar mai exista victorie sau infrangere.Deci,este un subiect prea filozofic si prea complex,ca viata in sine.
|