View Single Post
Vechi 26.11.2008, 12:32:08
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
CRESTINISMUL ESTE RELIGIA CARE SE BAZEAZA PE INVIEREA DOMNULUI ,CACI DACA HRISOS NU AR FI INVIAT [COLOR=magenta]ZADARNICA ESTE CREDINTA VOASTRA,[/COLOR][COLOR=red]SPUNE sf.apostol al neamurilor ,PAVEL.[/COLOR][COLOR=black]Deci aceasta religie se bazeaza pe credinta invierii Domnului nostru IISUS HRISTOS [/COLOR][COLOR=blue]CU TOATE CONSECINTELE CE DECURG DIN ACEST FERICIT SI MAGNIFIC EVENIMENT ,[/COLOR][COLOR=black]iar o consecinta importanta este serbarea zilei INVIERII DOMNULUI in ziua in care a inviat!DAR ESTE F.F.CLAR ,EXTREM DE CLAR CA CEEA CE NU SEBAM NU IUBIM!si crestinismul este religia iubirii ;rog a nu se intelege prin asta ecumenism cu iubira fara limite ,ci IUBIRE IN ADEVARUL ,care este HRISTOS ,IAR O DOVADA A ACESTEI IUBIRI ESTE SI PARTICIPAREA LA JERTFA LITURGICA ,care se petrece nesingeros in BISERICILE ortodoxe,evident ca in ziua in care DOMNUL A BINEVOIT SA INVIEZE!Ce anume nu e clar aci ,eu nu inteleg![/COLOR]
Din postarea dvs., se intelege ca cei care respecta porunca a patra si tin ziua a saptea, hotarata de Dumnezeu, nu cred in inviere.

Ati dat niste citate din prima epistola a Apostolului Pavel catre Corinteni, cap.15. In acel capitol, incepand cu versetul 12, Sfantul Apostol vorbeste foarte convingator despre importanta invierii Domnului Iisus Hristos, ca o chezasie a invierii noastre. Credea Apostolul Pavel in inviere? Credea cu toata inima. Si totusi, Sfantul Apostol tinea porunca a patra si pazea ziua a saptea (ex: Fapte 16:13).

Invierea Domnului Isus Hristos o serbam in ficare zi. Fara credinta in aceasta Inviere, "zadarnica este credinta noastra" (cum bine ati citat). Iar noi avem credinta in fiecare zi.

Daca ar fi trebuit sa avem o zi speciala pentru a serba invierea Domnului Iisus Hristos, ne-ar fi spus aceasta Insusi Mantuitorul. A mai stat printre noi inca 40 de zile de la Inviere.

Nu cred ca este intelept si nici placut lui Dumnezeu, ca oamenii sa aleaga cu de la ei putere o zi pe care sa o serbeze si, prin aceasta, sa inlocuiasca una din cele 10 porunci, scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu.