Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
[SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]De ce nu ai dat tot contextul în care apare versetul în Noul Testament în Fapte 10. 14-16? Ce [/COLOR][COLOR=black]îi răspunde D-zeu lui Petru?[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]Fapte 10.14-15 [/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]“Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: [/COLOR][/SIZE][COLOR=red][SIZE=3]Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.” [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR]
|
Cum explica apostolul Petru ceea ce dvs. ati scris cu rosu? Gasim explicatia Sfantului apostol, cateva versete mai jos.
Faptele Apostolilor cap. 10. Apostolul Petru urma sa primeasca vizita unor trimisi ai sutasului (centurionului) Corneliu. Neamurile (printre care si romanii) erau considerate de catre evrei, ca fiind "necurate". Inainte de a primi vizita trimisilor romani, apostolul Petru are o viziune (nu o descriu) in care i se spune, "ce a curatit Dumnezeu, tu sa nu le numesti spurcate".
Iata cum talcuieste, insusi apostolul Petru, aceste cuvinte:
"Stiti, le-a zis el, ca nu este ingaduit de lege, unui iudeu, sa se insoteasca impreuna cu unul de alt neam, sau sa vina la el;
dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe niciun om spurcat sau necurat"(Faptele apostolilor 10:28). Cred ca apostolul a fost foarte limpede in explicatia sa. Spune cumva apostolul Petru ca acele cuvinte auzite se refereau la mancaruri? Nu. Invatatura spunea sa nu numesti pe nici un om spurcat.
D-le Ovidiu, sunt convins ca ati citit intregul capitol 10 din Faptele Apostolilor, si cunoasteti talcuirea data de insusi Sfantul Apostol Petru. De ce nu ati postat-o totusi? Sa stiti ca prin stilul nesincer pe care-l abordati, va mintiti pe dvs. Dar, ce este mai grav, se poate ca si altii sa fie inselati. Sunteti gata sa raspundeti pentru ei?