View Single Post
Vechi 27.11.2008, 09:05:01
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
[SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]Și ce mai zice sf Pavel creștinilor din orașul grecesc Colose:[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]1 Cor. 10.25 “Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru. Caci a Domnului e pamantul cu toata plinatatea lui.[/COLOR][/SIZE][COLOR=black][SIZE=3]”[/SIZE][/COLOR]
Apostolul Pavel scrie celor din Corint (nu Colose), despre problema mancarurilor care se vindeau pe piata, dar proveneau de la templele pagane. La acele temple, animalele erau jertfite, sangele era folosit la ritualuri, iar carnea era vanduta pe piata. In 1 Corinteni cap. 10:23-33 (de unde ati luat si dvs. versetul), apostolul Pavel lamureste o problema: este bine sau nu este bine sa mananci din carnea jertfita idolilor.

Oricum, in mare parte, eu sunt de acord cu dvs. ca nu ar trebui sa existe nici o opreliste in ceea ce priveste mancarurile. Dar, Sfanta Scriptura ne spune ca :
"Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci Templul lui Dumnezeu este sfant; si asa sunteti voi."(1 Corinteni 3:16,17)
Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant?(1 Corinteni 6:19)

Vedeti cat de important este trupul nostru, in fata lui Dumnezeu. Ce se intampla cand consum cu buna stiinta ceva ce este daunator (cum ar fi carnea de porc - caci acesta era exemplul dvs.)? Distrug acest Templu cu buna stiinta.

Fiecare este liber sa aleaga: sa distruga acest Templu (trupul nostru) sau sa-l pastreze curat si sanatos spre slava lui Dumnezeu.

P.S. Am fost un fumator inrait, vre-o 20 de ani. Nimic nu m-a convins sa ma las de fumat. Dar, cand am citit in Sfanta Scriptura ca trupul meu este pretuit si este considerat un Templu, nu mi-am mai permis sa ma "tratez" cu tot felul de "gunoaie" (alcool, tutun, mancaruri clar nesanatoase, etc.).