View Single Post
Vechi 27.11.2008, 12:12:41
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Prin 1993-94 au venit cativa adepti ai lui Taica Visarion la Parintele Cleopa pentru a-l intreba ce are impotriva lor. I-a pus si diapozitivul cu viziunile raiului si iadului, plus ca parintele a ascultat si din casetele audio cu inregistrarile predicilor cu taica Visarion. Am inregistrat toate aceste obiectii ale parintelui Cleopa despre taica. Ele sunt mai multe. Am sa enumar cateva:
-in diapozitivul cu iadul este aratat un loc intermediar intre iad si rai unde sunt calugarii pacatosi, fapt ce contrazice dogma ortodoxa despre judecata particulara.
-parintele relateaza din cele cunoscute de la fosti visarionisti despre cum taica dadea niste biletele in care dadea canoane diferite credinciosilor(calugarie, feciorie,casatorie alba) ceva in genul biletelelor extrase de papagali in urma cu 25-30 de ani prin targuri.
-relateaza cazul deloc singular al unei doamne casatorite cu un preot dar nu din dragoste, ci din ascultare fata de taica si pe motivul initial ca amandoi sunt din lucrare si ca amandoi au votul fecioriei, deci casatorie alba, fapt care incalca cele 7 conditii ale cununiei.
Aceste fapte sunt extrem de grave si cred ca ele trebuie sa fie cunoscute de toti cei care intra in legatura cu visarionistii, ca sa nu mai spun de faptul ca in orasul meu epitropul lor le-a interzis din 1994 sa mai mearga la parintele Cleopa, fapt care a dus la revolta multora dintre ei si iesirea din gruparea lor. geo.nektarios te rog sa confirmi daca aceste lucruri sunt adevarate.
1.Frate draga, au nu stii ca "in Imparatia Mea multe locasuri sunt"? Din toata credinta ORTODOXA acumulata pana acum de fratia ta nu ai invatat ca fiecare isi primeste locul in rai dupa cuma s-a luptat in viata ca sa primeasca mnatuirea? De ce Sf.Imparat Constantin este la un loc mai putin slavit decat cel al calugarilor? Daca esti citit ai citit si povestirea aceasta cand i s-a aratat Sf.Antonie... Sanul lui Avraam nu este acelasi loc cu al mucenicilor, al cuviosilor nu este la fel cu cel al oamenilor ce au fost casatoriti si s-au mantuit! Deci "dreptatea lui DUmneze" este DESAVARSITA!!! Tot asa si locula calugarilor ce nu au depus o nevointa demna de CALUGARIE si de fagaduintele lor! Stii povestirea cu Sf.Macarie cel Mare... Deci, asadar nici in iad locurile nu sunt la fel! Marturie ne stau si "Vamile Vazduhului", pe care cei mai multi le contesta din REA credinta! Eu CRED ca ele exista! NU cred insa ca Pr.Nicodim Mandita ar fi MINTIT o tara intreaga prin Cartile sale! Sa fim seriosi, era un om ddemn de toata evlavia!!!

2.parintele relateaza din cele cunoscute de la fosti visarionisti despre cum taica dadea niste biletele in care dadea canoane diferite credinciosilor(calugarie, feciorie,casatorie alba) ceva in genul biletelelor extrase de papagali in urma cu 25-30 de ani prin targuri.
E adevarata ca la Sarbatoarea Craciunului si la Sf.Pasti Taica Parinte impartea biletele, dar erau cu citate ALESE (si aci se intelege si ca erau f.frumoase, cat si selectate, ca se stie ca aceasta carte mai are si unlel greseli, dar a fost una dintre tipariturile romanesti de secole) -> din cartea "Urmarea lui Hristos"! NICIDECUM nu impartea biletele de ghicitorie sau canoane!!! Repet: am stat 17 ani langa dansul si nimic din ce "scornesc" oamanii si fostii ucenici!!! Evident acestia ca nu erau de acord cu unle lucruri de morala crestina, mergeau in alta parte ca sa isi "argumenteze" patimile! Nu sunt outine aceste cazuri! Si ca si Pr.Arsenie Papacioc, Pr.Cleopa spunea din AUZITE! Eu stiu un parinte ce a stat ceva vreme cu ucenicii parintelui Visarion si s-a calugarit la Sihastria si Pr.Cleopa nu avea nimic de "reprosat" Parintelui Visarion! Au venit apoi acei "falsi ucenici" ce cu insistentele lor, au "sucit' mintea Parintelui Cleopa de l-au facut sa "treaca" de partea lor! Aici este o greseala mare, ca se incalca nu numai porunca Hristologica de a nu judeca cat si cea patericala de la Sfintii Pustiei care zice ca "daca vine cineva judecand pe aproapele tau, sa il alungi de la tine ca pe un calcator de Lege (legea Iubirii si a Iertarii, apoi Legea - Porunca de a NU judeca), iar de se va intamplac ca tu sa il vezi pacatuind, sa nu crezi nici pe jumatate, ci sa te rogi pt iertarea lui si astfel vei primi Harul, si pe el il va ierta, altfel vei cadea si tu mai rau in acel pacat si te vei osandi"!Mai mult decat atat ce ai trebuie adaugat? Sa nu plecam niciodata urechea clevetitorului!

3.relateaza cazul deloc singular al unei doamne casatorite cu un preot dar nu din dragoste, ci din ascultare fata de taica si pe motivul initial ca amandoi sunt din lucrare si ca amandoi au votul fecioriei, deci casatorie alba, fapt care incalca cele 7 conditii ale cununiei.
Frate draga, stiu despre acest caz, dar mai intai sa lamurim un lucru! L-am spus si mai sus, dar am vazut ca din tot ce am marturisit despre Taica PArinte si despre "lucrarea"sa, nu ai citit nimic, sau ti s-a parut ca e prea mult si din comoditate ai trecut cu vederea!
Aceasta problema a "casatoriei albe" nici nu a plecat de la Pr.VISARION! Cei smintiti si suciti cu mintea, carora chiar de le-ai baga biblioteci in cap tot nu inteleg nimic au inteles GRESIT si total eronat afirmatia parintelui de a se pazi CURATI in posturi si in zile de post, in sarbatori si duminicile, spunandu-le de pacatul acesta, mai ales ca langa dansul au cunoscut mai multe din faptele ortodoxe si moral crestine! Adica parintele la fiecare predica a spus ce este pacat si ce este bine de facut si ce nu! Ca sa nu faca cineva din nestiinta apoi sa se plnga ca are un necaz sau vreo problema sau sanatate subrezita! Nici nu a fost in gura Parintelui aceste cuvine "casatorie alba"! Eu NU am auzit in cei 17 ani de ucenicie!!! Nu stiu cum de ati auzit fratiile voastre si eu NU! Ma mir... ca stie vecinu ce am eu in casa mai bine decat mine! cam asa e, nu??? Sa fim oameni seriosi cu vietile si credintele noastre si sa ne ingrijim de mantuire!!!
Asta o zic eu: "casatoria alba" este "casatoria paulina" adica dupa Legea Crestineasca, asa cum Mantuitorul a propovaduit si asa cum a explicat Sf.Pavel pe intelesul oamenilor Taina Casatoriei!!! Adica Casatorie Ingereasca, casatorie feciorelnica asa cum rugaciunea de la Taina Casatoriei spune "pazeste Doamne patul lor NEINTINAT"! Asta o stiai frate Iustine? nu cred... se pare ca nu prea iei parte la Tainele Bisericii...Aste este CASATORIA ALBA adica FECIORELNICA, nu in sensul de a ramne sotii "departe" unul de celalat, adica fara unire conjugala, ci sa nu plece la "neamuri" sau sa uite de datoria lor de a NASTE prunci adica sa se fereasac de a naste prunci, cautand satisfacerea fizica, a poftei, a patimii! ACEAST este casatoria alba, fratele meu!
Si daca parintele Visarion i-a recomnadat pe parintele cutare acelei fete e tocmai din aceeia ca amandoi cunosteau legile morale si Bisericesti, si pt ca ii stia pe amandoi pe fiecare in parte, NU din Spovedanie (Doamne fereste, ca pr.Visarion nu facea sa ceva) iar fata aceea nu a acceptat tocami ca nu avea de gand sa traiasca crestineste asa cum a fost invatata, ea a s-a intristat si a scornit din motive de "razbunare" ca parintele Visarion face si drege... Hai sa fim oameni seriosi!

De ce parintii Bisericii si acum au ACEEASI Evanghelie de 2000 de ani si totusi propovaduiesc DIFERIT de Evanghelie??? La unii iti pui mainile in cap ca te ustura parul ce erezii spun, si NIMENI nu le spune NIMIC, iar daca Pr.Visarion condamna PACATUL, indiferent de persoana, ii sar mai toti in cap ca este eretic si mai nu stiu ce... Deci fiecare se COMPLACE in starea de patima a sa, si NU vrea sa iasa din ea, mai mult, o fac pe predicatorii care "condamna" ce? pacatul... Dumnezeu sa ne miluiasca!!!
Reply With Quote