Am aceiasi parere cu tine dar nu are cum sa nu ma intristeze pasii repezi cu care ne indreptam spre acceptarea unor lucruri ingrozitoare.
Cred totusi ca
este o mica lepadare a noastra din frica de a nu mai exista social chiar daca nu este lepadarea profetita de Sfanta Scriptura.
Faptul ca o acceptam atat de usor e descurajator pt noi care ne credem ai lui Hristos si culmea cu voia noastra. Cu semnatura noastra. Cu acordul nostru.
Asta mi se pare important.
Ca sa intelegi mai bine
punctul meu de vedere iti zic urmatoarea situatie:
Intr-un oras pagan din vechime se da lege ca oricine traieste in oras in orice functie de la rege la muncitor sa aiba o bucata de lemn pe care sa ii scrie numele, semnatura si desenul zeului local.
Crestinii din vechile timpuri ar fi considerat aceasta lepadare de Hristos chiar daca acel chip pagan ar fi stat pe lemn si nu pe mana dreapta sau frunte cum se proorocise in Apocalipsa.
Cam asa ne asemanam si noi. Nu este vorba de aceea proorocire din sfarsitul vremurilor dar nici bine nu este. Probabil ca cei care il vor refuza atunci cu cipul li se va ierta dar ...asta nu scuza lasitatea primei lepadari.