Citat:
În prealabil postat de dansan
Dar cine e isus? E fiul lui d-zeu? Da ? Si cu cine? A ... cu Maria. Dar cine poate depune marturie? Ca l-a vazut pe D-zeu... iesind din camera Mariei? Si cu ce era imbracat? Cu pardesiul verde! Daa .. ca era frig atunci..
Ar trebui sa ne intrebam daca aceasta dogma in care cred multi, a existat vreodata! Si eu si tu, reusim cu ajutorul inteligentei sa inventam fii sau fiice ale unui D-zeu din basmele copilariei. Hai sa citim vechile scrieri evreiesti si sa vedem cat de mult si-au batut joc de noi/voi cu chestia "isus". Va rog nu fiti superficiali. Lumea e mai mare decat o Biblie, si aceea tradusa!
|
Bunul simtz, ne spune sa cedam intietatea in general, deci daca doritzi sa va punetzi atatea intrebari, nu va opreste nimeni, putetzi si cerceta, de asemenea s-ar putea si sa vi se permita... desi la tupeul pe care il avetzi s-ar putea sa nu gasitzi pe nimeni in masura sa ranjasca la ironiile dumneavoastra... de o culoare, ash zice, cam albastra, cam asha ca si scufitza respectiva de care aminteatzi, caci un regizor, mai simpatic domnule, umbland el la text, a zis ca e mai bine asha, albastra... tot vorba lui Caragiu domnule sau cam ca si in povestea care ne amintea de vremurile de altadata cand serveam la masa... shoshoni, tot de la el:
Cica a fost odata ca niciodata un porc care avea si carne! o fi fost desi noi nu i-am vazut decat shoshonii ... :hmmm: si nici puii de avicola nu stim daca au existat ca noi am mancat doar tacamurile... ce vremuri, ce timpuri domnule...