Citat:
În prealabil postat de scrabble
Capitalismul desantat si consumerist in care traim este de vina. Nu stiu cu ce am putea sa-l inlocuim, chiar daca ne-ar sta in putere. Am stat si m-am gandit mult pe tema asta si n-am ajuns nicaieri.
Insa nu putem ignora faptul ca oamenii profita unii de altii, nevoia de bani impinge oamenii sa cumpere chestii de care nu au nevoie, sa-si puna casa in gaj la banci, sa se apuce de toate viciile, sa stea ore intregi spalandu-si mintile in fata televizorului, sa-si uite responsabilitatile fata de familie pentru ca e mai frumos sa traiasca o minciuna invelita intr-un ambalaj lucios.
Cum sa nu bage in depresie oamenii o astfel de societate? Parerea mea e ca rezista doar aia ignoranti, care sunt perfect multumiti cu o viata de robot si care nu-si doresc sa cunoasca lumea mai indeaproape, fie prin religie, stiinta sau alte preocupari similare.
Uneori imi doresc sa fiu ca ei, ignorant. Ii invidiez.
|
-ai mare dreptate! Cineva "acolo sus" isi doreste asta: ca noi sa fim niste marionete care nu gandesc,ci iau de buna absolut tot ce li se serveste.
Daca am gandi prea mult,daca ne-am pune intrebari,daca ne-am revolta si am incerca sa ripostam,daca existenta noastra ar capata brusc alte scopuri, am incomoda,asa ca suntem indopati numai cu astfel de iluzii si se pare ca metoda merge de minune!