Citat:
În prealabil postat de antoniap
In Agheasmatar exista o rugaciune specifica pentru deochi. In lipsa acesteia, unii duhovnici recomanda rostirea rugaciunii ,,Tatal nostru". Exista persoane care pot sa deoache cu buna stiinta, din invidie, sau chiar fara sa vrea. Persoanei deocheate ii este rau in mod nejustificat, iar dupa rostirea rugaciunilor, suferinta inceteaza. In locul firului rosu e de preferat ca mama sa-si unga copilul cu ulei sfintit si sa se roage pentru el mai ales atunci cand stie ca are in preajma persoane dusmanoase.
|
Sunt unele persoane care se deoache mai usor decat altele. Si eu am deocheat (de putine ori, dupa stiintza mea), fara sa vreau, si nu stiu ce anume am facut sa provoc deochiul. Stiu sa se spune "Tatal nostru" de 3 ori, si trece. Eventual, daca ii este foarte rau persoanei respective, se maseaza mainile cu otzet.
Eu ma deochi foarte usor. Dupa o simpla plimbare prin oras (adica ma vad multe persoane), ajung sa am aproape mereu o senzatie de rau, in general nu foarte grav, si-mi trece daca-mi zic singura "Tatal nostru". De cateva ori insa, mi s-a intamplat sa fiu deocheata foarte rau, odata mi-a fost rau vreo 2 zile,pana m-am dus la preot si mi-a citit nu-stiu-ce rugaciune...