Draga Dansan,
E interesant ce combinatie de expresii folosesti vizavi de niste lucruri pe care unii le apreciaza si le traiesc in mod deosebit. NU e nevoie sa fii crestin sau sa fii de acord cu ceea ce cred si afirma crestinii, muslumanii, etc. Trebuie insa sa fii om si un om adevarat nu jigneste sentimentele celuilalt, chiar daca el are impresia ca sentimeltele persoanei in cauza sunt niste inchipuiri proprii.
Te intreb pe tine, ce te-ai face tu daca ai afla peste noapte ca religia crestina este adevarul pe care l-ai ignorat si la care nu vei mai putea avea acces?
Apreciez enorm oamenii care desi au alte pareri, sunt totusi dornici sa inteleaga ceea ce se intampla in viata lor, care se straduiesc sa se transpuna in modul de gandire al celorlati, care reusesc sa inteleaga de ce aceia traiesc si cred ceea ce cred si traiesc. Si apoi, dupa ce ii inteleg deplin au posibilitatea sa compare cele doua viziuni.
Mi-e teama ca si tie iti lipseste aceasta capacitate pentru aceasta capacitate este strans legata de sinceritatea cautatorului de adevar. Nu pleci in cautarea adevarului cu convingeri formate, cu prejudecati, etc, ci pleci cu dorinta de a-l afla, precum cautatorii de aur, care nu s-au dus in buzunare avand metale inlocuitoare pentru aur, ci s-au dus cu dorinta puternica de a afla aurul si l-au gasit, cei care au cautat unde a trebuit si au insistat in sapaturile lor.
Fa si tu asemenea si vei intelege si tu bucuria existentei crestine si vei simti si tu ca este intr-adevar un dar pentru care simti ca trebuie sa multumesti continuu, precum multumesti pentru darurile pe care le primesti din jur!
Pleaca de la alta premiza si vei descoperi o alta pista!
|