Intrebare grea
Salut
Sunt nou pe aici si de aceea va rog sa aveti ingaduinta cu mine :).
Am si eu o intrebare grea (cel putin mi se pare mie ca e grea):
Eu pana acum cateva luni (desi cunosteam crestinismul si am fost crescut ca ortodox) nu am practicat de loc in sensul ca nu prea am mers la biserica (doar la Craciun si la Paste) nu m-am spovedit si nici nu m-am impartasit nici odata in viata mea pana acum .
In fine pot zice ca acum incerc sa ma intorc la D-zeu cu toata inima si merg regulat la Biserica, tin posturile, ma rog in fiecare zi, mai merg si pe la manastiri, am inceput sa citesc si sa ma interesez de literatura crestin-ortodoxa si bineinteles am inceput sa citesc Biblia.
Acum ... mi-am luat inima in dinti si m-am spovedit pentru prima oara in viata, am facut o spovedanie "de la 7 ani" cum se zice, am avut lista de pacate cu mine ( care era lunga de nu se mai termina). Parintele m-a ascultat m-a mai intrebat despre mine si despre unele pacate mai "deosebite", i-am zis ca nu m-am spovedit si impartasit nici o data in viata mea si la sfarsitul spovedaniei mi-a zis sa vin si sa ma impartasesc.
Parintele la care m-am spovedit nu e un duhovnic care da dezlegare la impartasanie usor si de aceea m-a mirat, m-a miscat si m-a cutremurat faptul ca mi-a dat dezlegare la impartasanie.
Eu am cam ramas masca, in sensul ca stiu ca nu sunt vrednic dupa ce am fost de la inceptul vietii mele un apostat am fost un om care il cunostea pe D-zeu (am fost crescut de bunici crestini-ortodocsi si m-a interesat literatura crestina si Biblia dar pana acum cateva luni a fost doar la stadiul de intentie) dar a tot amanat momentul intalnirii cu el.
I-am zis ca nu cred ca sunt vrednic sa primesc asa o Taina mare dar el mi-a zis ca si el crede la fel, dar totusi imi da dezlegare si chiar ma roaga sa ma impartasesc.
Mi-a mai zis ca trebuie sa fac in asa fel ca "samanta credintei" care a inceput sa rodeasca sa nu fie sufocata de ciulini.
Asa dar o ma ma duc si o sa ma impartasesc, oricum am niste emotii pentru maine de nu stiu cum sa ma adun.
Eu va cer si voua o parere sunteti mult mai "caliti" in credinta ca mine si sunt si preoti si studenti la teologie pe forum si poate imi dati si voi un sfat.
Merci de sfaturi si scuze ca am postat prea mult si poate v-am plictisit
Doamne Ajuta!
|