View Single Post
Vechi 29.11.2008, 21:01:32
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

[COLOR=red][SIZE=3]1 Cor 10.28 “Dar de vă va spune cineva: Aceasta este din jertfa idolilor, să nu mâncați pentru cel care v-a spus și pentru conștiință.”[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3]Se referă clar la singurul lucru care poate opri consumul cărnii de animale:[/SIZE]
[SIZE=3]Adică faptul că e jertfă, nu faptul că ar fi carne de porc sau orice alt animal [/SIZE]
[SIZE=3]“necurat”, cum le numiți voi.[/SIZE]
De acord cu dvs. In 1 Corinteni cap. 10, Apostolul Pavel lamureste problema legata de consumul carnurilor vandute pe piata si provenite de la templele idolilor, unde se aduceau jertfe de animale. Iar denumirea de animale "curate" sau "necurate" nu am dat-o noi, ci Dumnezeu, inca de la inceput (vezi Facerea 7:2,3).

Apostolul Pavel ne indeamna, sa facem sacrificii pentru a-i aduce pe altii la Hristos. "Caci, macar ca sunt slobod fata de toti, m-am facut robul tuturor, ca sa castig pe cei mai multi. Cu iudeii, m-am facut ca un iudeu, ca sa-i castig pe iudei; cu cei ce sunt sub lege, m-am facut ca si cand as fi fost sub lege (macar ca nu sunt sub lege), ca sa-i castig pe cei ce sunt sub lege; cu cei ce sunt fara lege, m-am facut ca si cum as fi fost fara lege (macar ca nu sunt fara o lege a lui Dumnezeu, ci sunt sub legea lui Hristos), ca sa-i castig pe cei fara lege. Am fost slab cu cei slabi, ca sa-i castig pe cei slabi. M-am facut tuturor totul, ca, oricum sa-i mantuiesc pe unii din ei. Fac totul pentru Evanghelie, ca sa am si eu parte de ea."(1 Corinteni 9:19-23).

Chiar daca ne indeamna sa ne facem "tuturor totul", Apostolul Pavel nu ne sfatuieste sa ne parasim credinta si sa ne indepartam da ceea ce spune Cuvantul lui Dumnezeu. Este o problema foarte delicata care poate fi inteleasa numai daca esti manat de legea dragostei pentru ceilalti.