View Single Post
Vechi 29.11.2008, 21:16:36
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=black]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Apostolul Pavel ne indeamna, sa facem sacrificii pentru a-i aduce pe altii la Hristos. "Caci, macar ca sunt slobod fata de toti, m-am facut robul tuturor, ca sa castig pe cei mai multi. Cu iudeii, m-am facut ca un iudeu, ca sa-i castig pe iudei; cu cei ce sunt sub lege, m-am facut ca si cand as fi fost sub lege (macar ca nu sunt sub lege), ca sa-i castig pe cei ce sunt sub lege; cu cei ce sunt fara lege, m-am facut ca si cum as fi fost fara lege (macar ca nu sunt fara o lege a lui Dumnezeu, ci sunt sub legea lui Hristos), ca sa-i castig pe cei fara lege. Am fost slab cu cei slabi, ca sa-i castig pe cei slabi. M-am facut tuturor totul, ca, oricum sa-i mantuiesc pe unii din ei. Fac totul pentru Evanghelie, ca sa am si eu parte de ea."(1 Corinteni 9:19-23).
[/COLOR]

[SIZE=2]De ce o tot intorci iar domnule Vasinec?[/SIZE]
[SIZE=2]Ce îi spune Domnul lui Petru:[/SIZE]
[SIZE=2]Fapt 10. 13-15 Și glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă.Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. [COLOR=red]Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate![/COLOR][/SIZE]

[SIZE=2]Fapt. 11.7-9 “Și am auzit un glas, care-mi zicea: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncăȘi am zis: Nicidecum, Doamne, căci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodată în gura mea. [COLOR=red]Și glasul mi-a grăit a doua oară din cer: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate[/COLOR]! [/SIZE]
[SIZE=2]Hristos a curățit aceste alimente prin jertfa sa. Îi amintește foarte clar lui Petru de două ori. [/SIZE]

[SIZE=2]Îată ce spune și sf Pavel: Îți dau tot contextu biblic. Pavel le scria creștinilor din orașul grecesc Corint , unde oamenii consumau tot felul de cărnuri și nu cunoșteau obiceiurile evreiești privind mâncărurile necurate:[/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=red]1 Cor 10. 26-28 “Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru. Căci "al Domnului este pământul și plinirea lui". Dacă cineva dintre necredincioși vă cheamă pe voi la masă și voiți să vă duceți, mâncați orice vă este pus înainte, fără să întrebați nimic pentru conștiință.” [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2]Abia după asta apostolul Pavel se referă la jertfele idolilor:[/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=red]1 Cor 10.28 “Dar de vă va spune cineva: Aceasta este din jertfa idolilor, să nu mâncați pentru cel care v-a spus și pentru conștiință.”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2]Se referă clar la singurul lucru care poate opri consumul cărnii de animale:[/SIZE]
[SIZE=2]Adică faptul că e jertfă, nu faptul că ar fi carne de porc sau orice alt animal “necurat”, cum le numiți voi.[/SIZE]
[SIZE=2]La început sectanții adventiști consumau carne de porc. Înterdicția de a consuma carne de porc a fost adăugată de lidera Ellen White în urma căsătoriei cu baptistul de ziua a șaptea James White.Ca urmare a logodnei celor doi ea a acceptat ca secta ei să țină ziua a șaptea (sambata), iar el a acceptat dorințele ei de interzicere a anumitor alimente. Una peste alta cei doi nu au respectat această interdicția. Amândoi au consumat carne de porc până la sfârșitul vieții, deși sectanții adventiști de ziua a șaptea au fost învățați de ei să nu o consume: [/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=blue]http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/contra2.htm[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=blue]http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/contra6.htm[/COLOR] [/SIZE]