Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
[SIZE=2]De ce o tot intorci iar domnule Vasinec?[/SIZE]
[SIZE=2]Ce îi spune Domnul lui Petru:[/SIZE]
[SIZE=2]Fapt 10. 13-15 Și glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă.Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. [COLOR=red]Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2]Fapt. 11.7-9 “Și am auzit un glas, care-mi zicea: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncăȘi am zis: Nicidecum, Doamne, căci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodată în gura mea. [COLOR=red]Și glasul mi-a grăit a doua oară din cer: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate[/COLOR]! [/SIZE]
[SIZE=2]Hristos a curățit aceste alimente prin jertfa sa. Îi amintește foarte clar lui Petru de două ori. [/SIZE]
|
Domnule Ovidiu, se pare ca dvs. sunteti mai plin de Duh decat Sfantul Apostol Petru, care a stat 3 ani si jumatate la picioarele Mantuitorului.
Despre Apostolul Petru, care a avut vedenia cu dobitoacele si a auzit glasul din cer (1 Corinteni 10:9-29 reluata in 1 Corinteni 11:4-18), Sfanta Scriptura ne spune: "
Pe cand Petru nu stia ce sa creda despre intelesul vedeniei". Sfantul Apostol a inteles vedenia si ce voia sa-i spuna glasul din cer, abia cand au aparut la poarta trimisii sutasului roman Corneliu. Si, Sfantul Apostol Petru intelege ce voia sa-i spuna Dumnezeu, si ne spune si noua: "
dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat"(Fapte 10:28) sau
"Deci, daca Dumnezeu le-a dat acelasi dar, ca si noua, cine eram eu sa ma impotrivesc lui Dumnezeu?"(Fapte 11:17). Prin acea vedenie si acel glas din cer, Dumnezeu ne spune (asa cum a inteles Sfatul Apostol Petru)
sa nu numim pe nici un om spurcat sau necurat. Cine sunteti dvs. sa va impotriviti, schimband intelesul invataturii (caci stim ca exista si un "impotrivitor")?