Daca ti-ai format astfel de convingeri despre exorcizari si despre buletinele electronice, inseamna ca avem convingeri opuse. In Apocalipsa, capitolele XIII-XIV exista niste precizari care te vor convinge ca am dreptate. Nu-mi place ca vorbesti cu prea multa furie despre parintele Gabriel. Uiti de antihrist, uiti de iertare si-ti indrepti toata furia spre un preot. Vai, vai, vai!
Pai uite acum in aceasta discutie contradictorie fiecare greseste in felul lui. Asa patesc uneori si marii duhovnici. Au si ei ispite, nu crezi? Daca ei se jignesc uneori, sa ne jignim si noi? N-ar fi mai bine sa vedem ce invataturi putem prelua de la fiecare? Eu aseara am ascultat niste inregistrari cu parintele Gheorghe Anitulesei. Cu majoritatea afirmatiilor sunt de acord. Si dumnealui a spus ca anumiti preoti au fost denigrati pe nedrept.
Sa stii ca parintele Gabriel Nicu era un ,,vrajitor" mai aparte! A ,,vrajit'' atatia pacatosi, indemnandu-i sa mearga pe calea cea buna a postului si a rugaciunii. Fireste ca nimeni nu se apuca sa-i scoata afara pe demonizati atunci cand acestia participau la slujbe. Pai ei, saracii, veneau de la distante mari, iar noi ii suportam de nevoie. Parintele nu se enerva, isi continua slujba cu mult calm, compatimindu-i pe fiecare. Dupa slujba, insa, fiecare simtea o bucurie pe care e greu s-o descrii in cuvinte.
Iar minunile exista. Sunt credinciosii pe care i-a vindecat sufleteste si trupeste, demonstrand ca in aceste vremuri, cine-L iubeste cu edevarat pe Dumnezeu se poate bucura de iubirea Lui. N-a cerut nimanui sa-l fotografieze mai ales la sarbatori importante. Iar despre lumina care se vede in multe fotografii ale parintelui, chiar daca ti-e greu sa accepti si tu, sa stii ca multi duhovnici in varsta au spus ca acesta este o lumina divina.
Iar pacea pe care o simt atunci cand scriu depre Sfintia Sa este de nedescris. As vrea din suflet s-o simti si tu. Mi-as dori din suflet sa se curme acest fir al raului. Calugari din inainte-vazatori din Athos sau din Iarusalim il apreciaza, iar noi aruncam in el cu noroi.
|