Citat:
Īn prealabil postat de EDI
Va relatez o intamplare pe care cred ca nu o sa uit toata viata:intr-o seara am vazut o lumina in geamul usii de la camera(oare sa fi fost lumina divina?),apoi peste cateva zile un duh probabil Sfantul Duh mi-a spus ca o sa fiu seful Sfintilor Ortodocsi apoi dupa 2 ani ca o as fiu al 2-lea Dumnezeu om(intre timp mereu chiar si acum am in gand si cred acest lucru bineninteles fara sa am o certitudine dar in adancul sufletului meu cred).Am intrebat mai multi preoti dar parerea lor nu v-o spun ca sa nu va dau si raspunsul.Care este parerea voastra?(Nerabdarea cred ca se intelege)
|
Sfantul Diodoh al Foticeii [sec. IV dupa Hristos] ne atentioneaza in scrierile sale sa ne ferim de orice vedenii si vise, caci in marea lor majoritate vin de la diavol, iar, noi, oamenii, nu avem discernamantul de a sti care vise si vedenii sunt de la Dumnezeu si care sunt de la diavol. De aceea, spune Sfantul Diodoh, Dumnezeu nu se supara pe noi, simplii credinciosi, chiar daca respingem vedeniile si visele care ar veni de la El. Asa ca, frate EDI, trebuia sa fugi ca dracul de tamaie de acea vedenie a ta cu lumina si s-o marturisesti parintelui duhovnic ca pe o inselare. Ca te-a facut acea lumina sa mergi regulat la Biserica, sa te spovedesti, impartasesti, iertare, dar si diavolul ne poate indemna uneori la ravna exagerata, tocmai pentru a ne pierde mai tarziu prin mandria pe care ne-o incuiba astfel in suflet. Sa stii, frate, tot ce este exagerat vine de la diavol, iar ce este din dreapta socotinta de la Dumnezeu.
Razvan