Citat:
În prealabil postat de scarecrow
Nu stiu totusi cum sa inteleg cea de-a patra porunca.
|
Nu am apucat sa citesc articolele de la link care le-ai dat dar am sa incerc sa iti spun cum vad eu lucrurile cu privire la sabat.
Porunca 4:
[color=red]Deuteronom 5:15 *Adu-ti aminte ca si tu ai fost rob in tara Egiptului, si Domnul, Dumnezeul tau, te-a scos din ea cu mana tare si cu brat intins:[/color][color=blue] de aceea ti-a poruncit Domnul,[/color] [color=red]Dumnezeul tau, sa tii ziua de odihna.[/color]
Sabatul a fost dat pentru poporul Israel ca sa isi aminteasca de iesirea din Egipt.
Apoi sabatul a fost dat ca o zi de odihna.
[color=red]Levitic 16:31 *Aceasta sa fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihna, in care sa va smeriti sufletele. Aceasta sa fie o lege vesnica [/color]
Sabatul preinchipuia odihna vesnica a lui Dumnezeu.
Epistola lui Pavel catre evrei descrie foarte amanuntit [color=blue](cap.3-4)[/color], odihna Lui Dumnezeu facand comparatie intre legamantul si legea data prin Moise [care a fost credincios in toata casa Lui Dumnezeu ca sluga [color=blue](Evrei 3:5)[/color]]pe cand legea harului venita prin Iisus a fost gasita mai mare ca a lui Moise[color=blue](Evrei 3:3)[/color], si de aceea acum nu suntem legati de o zi in care sa intram in odihna Lui ci in toate zilele.
[color=blue]Evrei 4:5-10[/color] [color=red]"Ramane, deci, o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.(v.9)"[/color]
Daca in Lege era o zi dedicata special pentru Dumnezeu acum toate zilele sunt inchinate Lui Dumnezeu. Legea Harului ne face sa intram in odihna Domnului oricand se poate spune
"Astazi".