Citat:
În prealabil postat de EDI
Va relatez o intamplare pe care cred ca nu o sa uit toata viata:intr-o seara am vazut o lumina in geamul usii de la camera(oare sa fi fost lumina divina?),apoi peste cateva zile un duh probabil Sfantul Duh mi-a spus ca o sa fiu seful Sfintilor Ortodocsi apoi dupa 2 ani ca o as fiu al 2-lea Dumnezeu om(intre timp mereu chiar si acum am in gand si cred acest lucru bineninteles fara sa am o certitudine dar in adancul sufletului meu cred).Am intrebat mai multi preoti dar parerea lor nu v-o spun ca sa nu va dau si raspunsul.Care este parerea voastra?(Nerabdarea cred ca se intelege)
|
poi ce spui dumneata e cu fiecare dintre noi:
-lumini foarte multzi vad, dar trebuie sa fie shi folos duhovnicesc
-ca suntem shefii sfintzilor ortodocshi, poi ei au venit sa slujeasca shi nu ca sa fie slujitzi
-ca o sa fim al 2-lea Dumnezeu om, asta o sa se intample cu fiecare daca te mantuieshte Dumnezeu, adica asta e capatul Drumului sau oridecateori te impartasheshti cu Hristos...
parerea mea este ca nu de diavol trebuie sa te infricoshezi shi sa te miri shi sa te minunezi ci de Dumnezeu,
iar drumul maririi omului l-a redeschis Dumnezeu,
cine vrea sa fie mai mare trebuie sa se faca slujitorul tuturor, bineintzeles nu slujind la trufia shi faradelegile acelora ori la ale lui...
deci foarte bine ca ai spus la duhovnicul tau, shi bine ca ne-ai spus shi noua ca shi noi avem aceleashi probleme ca shi tine.
problema este ca dumneata nu shtii ce sa faci cu acele cuvinte auzite, cu acele vedenii, poi ce sa faci cu ele? Loveshte-le de piatra unghiulara care este Hristos shi te uita in oglinda imediat dupa ce ai fost la sfantul maslu...
zic shi eu un sfat aiurea poate ca o sa-tzi fie de folos... nu shtiu, poate daca ash fi tacut, nu te-ar fi durut.
shi foarte bine ca participi la viatza bisericeasca... shi incerci sa traieshti toate cate ni le-a daruit Hristos-Domnul...
nu te infricosha, caci multzi au respins din smerenie, shi cuvintele, shi imagilnile, shi sugestiile shoptite, chiar daca au fost de la Dumnezeu... caci nu se supara Hristos pe cei ce alunga visele shi luminile shi cele ce le vad, le simt shi le aud, socotindu-se pe ei ca nevrednici de astfel de lucruri, caci cel mai rau pentru un creshtin este sa primeasca ingerii nedreptatzii, ai faradelegii, sau minunile necuvincioase shi sa se desfraneze cu ele... sa se amageasca singuri cu ele, sa creada lingushelile otravitoare prin care singuri shi le cauta ca sa cada in miljrâpa vrajei fermecate a slavei de la oameni.... caci ajungi sa ascultzi de o invatzatura din tine, pe care nu o cunoshti, suprascrisa peste invatzatura lui Hristos, asha cum spune sf Ap Petru:
"cainele s-a intors la varsatura lui" shi romanii numesc foarte frumos o boala a tineretzii cu un nume asemanator: varsatura de vant... deci sensurile sunt profunde, pentru cei care mai shi pricep... dar nu doar ca sa shtie... fiindca ajung malahishi shtiintzifici, shtiintzifico-fantastici, ci ca sa se mai nevoiasca cu cate unele...
-shtie Dumnezeu ce patzeshti dumneata....