02.12.2008, 12:02:57
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 13.10.2008
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Parerea mea este, ca singurul sfat bun pe care il putem da, este cel pe care l-au dat si Sfintii Parinti si marii duhovnici ai zilelor noastre in cartile scrise de ei; cu alte cuvinte: ca la carte.De la noi putem spune doar un cuvant de mangaiere. Acesta va fi* conform cu experienta noastra de viata si cu invatatura noastra duhovniceasca, atata cat am adunat. Din pacate la acest capitol am constatat ca se ivesc problemele de comunicare: teoria nu se intalneste cu practica. Mi-am facut obiceiul de a-L ruga pe Iisus Hristos, a carui icoana o am in fata mea, de a-mi spune ce sa scriu, sau de a corecta cele scrise. De obicei recitesc mesajul de mai multe ori, pentru a corecta toate greselile, si Ii simt interventia de fiecare data.Am si eu o propunere: daca se poate sa evitam mesajele de lauda inutila, care doar pun caramizile lui faraon la mandria noastra. Toti oamenii sufera de mandrie si nu e cazul sa mai adaugam si noi ceva la ea. Gasesc ca e mai binevenit un cuvant de indreptare, acolo unde se simte nevoia. Iar toleranta, prin care il sustinem pe om in pacatele lui, sa o indepartam cat putem. Sa ne ajute Dumnezeu, ca mesajele, pe care le scriem cu atata dragoste de aproapele, sa fie primite ca atare, nu rastalmacite. Doamne ajuta!
|
Sunt perfect de acord cu dvs.....imi doresc mult sa primesc sfaturi , cuvinte de indreptare, poate si un cuvant de mangaiere dar gresesc cand spun ca.....toate acestea sa vina numai din partea unui crestin ortodox?....ptr ca eu asta sunt crestin ortodoxa.....
|