Sa traiti!
Am citit cate ceva pe aici si am ramas profund dezamagit. Nu-mi vine sa cred despre ce discutati voi. Asemenea subiecte....
Anyway, voi chiar vreti sa va mantuiti? Daca da, de ce acuzati biserica Romano-Catolica?
In fond este o religie. Este asemanatoare in chip celei dinainte de despartire. La fel si cea ortodoxa.
Nu va este bine?
Daca va fi nevoie va veti lupta pentru a nu se unii Bisericile?
Noi toti suntem Biserica si separat suntem tot Biserica.
Ati inebunit?
Sa aparati o religie sau alta inseamna defapt sa va lepadati de ceea ce este in inima voastra. In inima voastra nu este o religie, este intelepciunea, lumnina, iubirea sau cum vreti voi sa-i mai spuneti Lui Dumnezeu.
Cum adica sa va lepadati de Dumnezeu daca va aparati religia?
Va-ti gandit vreodata ca tot ce este in jur este creat de El? Da, chiar si Raul...
Credeti ca sunt nebun? (pt. cine nu stie, a fi nebun in contextul acesta inseamna a nu crede in Dumnezeu) ...
Deja deveniti fanatici. Sa va explic ce inseamna si asta: sa ganditi cu inima si sa simtiti cu mintea.
Pai daca incepeti sa simtiti cu mintea (acolo se afla constiinta voastra), Dumnezeu fiind in inima voastra, poate va incepe sa planga cand va vedea ca este lasat singur in locul sfant din om, in sanctuarul care-l face pe om asemenea lui Dumnezeu in chip si asemanare.
Daca fiinteaza la fel ca dumnezeu in chip si asemanare, inseamna ca si El se va mania, la fel ca omul si va fi vai....
Mai terminati cu prostiile si ganditi-va nu cum sa nu face-ti rau (ca nu puteti sa nu face-ti) ci cum sa face-ti bine.(nu sa dati bani la cersetori, sa luati animale in casa, sa bate-ti umarul aproapelui numai din respect, sau alte fapte care par extraordinare pentru oameni. )
In final, daca vreti sa va aparati religia despre care tot spuneti ca e dreapta sau potrivita, lumina sau adevar, intrati in inima voastra cat mai adanc si va ve-ti inalta cat mai sus (pentru ca inaltime=adancime). Acolo intrebati-va daca mertitati macar sa traiti, si daca va credeti demni de viata, atunci puteti sa dati jos religii si secte, state si guverne)
Sper ca n-am batut campii, si ca cineva sa citeasca tot ce am scris.
In speranta ca unii din oameni se vor gandii la Dumnezeu ca ceva ce este cunoscut, dar neaflat (utopie) si ca trebuie sa il afle, pe tot parcusul vietii lor
va las in pace si impacare.
(adica impacat cu Dumnezeu, aproapele, si cu tine insuti).
La revedere!
|