View Single Post
Vechi 04.12.2008, 01:28:05
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Religia: Ortodox
Implicit postul...

As mai adauga la cele spuse de voi ca postul inseamna sa ne abtinem de la tot,sa nu pacatuim nici cu gandul,nici cu vorba,nici cu privirea,nici cu urechea(aici vreau sa spun ca in post nu te uiti la televizor sa te recreezi si nici radioul nu-l asculti decat in cazul in care este o emisiune religioasa) nu avem voie sa pacatuim cu nici un simt,trebuie sa ne pazim toate simturile.Iar despre copii sa-i faci in timpul postului?Sa ne ierte Dumnezeu,dar eu cred ca-i pacat.In privinta mancarii cred ca nici sa te gandesti prea mult ce sa mananci,sau ce sa-ti faci de mancare nu e bine.Mananci uscat cat mai putin si neaparat de post.Daca unii din familie nu vor sa tina post deloc (la mine asa este)eu gatesc mancare care nu este de post,pe care nu o gust si nici pofta nu-mi face.Din abstinenta nu se moare,ci cred ca e bine sa se tina macar in post,si mai ales de cei tineri care vor sa faca copii frumosi si sanatosi.Cei tineri sa se roage Bunului Dumnezeu in timpul postului sa le ajute sa faca copii sanatosi,dar numai dupa post.Cum se poate sa nu fie de acord unul dintre soti cu abstinenta?Pai nu ne-am cununat la biserica ortodoxa?Pai daca unul nu vrea sa tina post macar sa-l lase pe celalalt sa tina,pentru binele familiei.Eu asa vad lucrurile,poate gresesc nu vreau sa supar pe nimeni.Sa ne ajute Dumnezeu sa tinem acest post asa cum este corect,ca sa fie primit.Doamne ajuta!