Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 04.12.2008, 13:03:52
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Miercuri, 3 Decembrie 2008

"Și într-una din zile, pe când Iisus învăța poporul în templu și binevestea, au venit arhiereii și cărturarii, împreună cu bătrânii, Și, vorbind, au zis către El: Spune nouă, cu ce putere faci acestea, sau cine este Cel ce Ți-a dat această putere? Iar El, răspunzând, a zis către ei: Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, și spuneți-Mi: Botezul lui Ioan era din cer sau de la oameni? Și ei cugetau în sinea lor, zicând: Dacă vom spune: Din cer, va zice: Pentru ce n-ați crezut în el? 6. Iar dacă vom zice: De la oameni, tot poporul ne va ucide cu pietre, căci este încredințat că Ioan a fost prooroc. 7. Și au răspuns că nu știu de unde. 8. Și Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce putere fac acestea." (Luca 20, 1-8)

Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, și spuneți-Mi: Botezul lui Ioan era din cer sau de la oameni?

(din cer)
(de la oameni)

deci un cuvant de raspuns era format impreuna cu particula respectiva, sau ce sunt din shi de la in gramatica?

deci vedetzi? ce se subantzelege?

ca daca ar fi raspuns cinstit ar fi legat sufleteshte lucrurile, cuvintele, marturisirea in Dumnezeu, pe cand ei avand alt interes, caci voiau sa-l scoata eretic, sau sa-l compromita sau sa-l considere ca are drac sau sa-l omoare, sau sa-shi pastreze ei scaunele shi privilegiile lumeshti, sau cine shtie ce alte interese aveau, respectiv au analizat shi din frica de a nu fi intrebatzi sau de Hristos, sau de popor, ca nu aveau raspuns cinstit ci interesat, deci pentru astea parese ca au preferat sa raspunda, facandu-se ca nu shtiu. Dar Hristos, le-a raspuns ca shi cum le-ar fi raspuns rautacios, ori ca i-a trimis la plimbare, dar Domnul nu le-a raspuns deoarece era raspunsul in intrebarea pe care le-o pusese:

"Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt..."

deci le-a raspuns cu ce putere facea acestea, dar ne-a shi invatzat deosebirea duhului, a ritualurilor, a trairii credintzei,

"...din cer sau de la oameni ?"

astfel ca intr-un simplu dialog se pot invatza foarte multe despre Imparatzia Cerurilor, shi despre cautarea cinstita a pocaintzei.

deci daca intrebi va urma candva:

"Vă voi întreba și Eu pe voi..." pe aceia doar un cuvant, "putere" ca asta ii interesa pe ei, dar pe noi cineshtie cate ne va intreba, de exemplu pe Adam l-a intrebat:
"Adame, Adame unde te-ai ascuns?" sau ceva de genul asta...
Reply With Quote