View Single Post
Vechi 04.12.2008, 23:57:35
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Religia: Ortodox
Implicit

Cantarea a 6-a
[COLOR=red]Stih: Preasfanta Maica a lui Dumnezeu, miluieste-ma in ceasul mortii mele ![/COLOR]

Iona numai o porunca a lui Dumnezeu nu a pazit, si, cu judecata lui Dumnezeu, de certare nu a scapat. Ca vrand sa mearga cu corabia spre Tarsis, a fost aruncat in adanc si l-a inchitit chitul marii. Dar eu, ticalosul, care nici o porunca a lui Dumnezeu , Stapanul meu, nu stiu sa fi pazit, cum voi scapa de cumplita certare, cand voi vrea dupa porunca, sa calatoresc din acestea de aici? O! Amar si vai mie atuncea, o Preasfanta si preamilostiva, Stapana mea, Marie, Maica lui Hristos, Dumnezeul nostru, Ceea ce esti nadejdea, scaparea si amntuirea pacatosilor. Iata si eu, mult-pacatosul, mai inainte de sfarsitul meu, cad si ma rog tie cu umilinta sufletului meu, cand vei vedea sfarsitul meu , grabeste si vino in ajutorul meu si nu ma lasa pe mine, nu ma da pe mine intru inspaimantatorul ceas al iesirii mele: Marie preadulce, nadejdea mantuirii mele.
[COLOR=red]Stih: Preasfanta Maica a lui Dumnezeu, miluieste-ma in ceasul mortii mele ![/COLOR]
Calatorind oarecand Hristos Domnul cu ucenicii sai pe mare, a inceput vifor cu involburare strasnica, iar Ucenicii spaimantandu-se, au strigat, zicand:” Doamne, Doamne, mantuieste-ne ca perim”. Dar eu ticalosul calatorind dintru aceasta lume, cand se va ridica asupra mea viforul si volbura intunericului , catre cine voi striga atunci, ca sa ma mantuiasca? Pentru ca pe Domnul si Stapanul meu, pururea l-am scarbit cu pacatele mele si cu faptele mele cele de rusine. Pe cine voi ruga atunci, fiind gol si singur? O , amar si vai mie, de viata mea cea in desert trecuta.Insa intelegand de tine, preamilostiva, Stapana mea Marie, Maica lui Hristos Dumnezeu, ca esti grabnica ajutatoare celor ce te roaga pe tine si pacatosilor mantuire, iata si eu, mult-pacatosul, apucand acum mai inainte de sfarsitul meu, cu umilinta sufletului cazand, ma rog bunatatii tale: cand vei vedea sfarsitul meu, grabeste si vino curand in ajutorul meu si nu ma lasa pe mine, nici te departa de mine, intru inspaimantatorul ceas al iesirii mele, izbavindu-ma de cumplitii draci si de vederea lor intunecata: Marie preadulce, nadejdea mantuirii mele.
[COLOR=#3366FF]Slava...[/COLOR]
Sfinte Ingere , care ai fost dar spre pazirea iesirii mele, desi in zadar mi-am cheltuit zilele si anii vietii mele cele scumpe si acum apropiindu-se ziua cea mai de pe urma a sfarsitului meu, cad si ma rog, ca impreuna cu toate ostile Ceresti, stand inaintea lui Dumnezeu, faceti rugaciuni pentru mine nevrednicul, ca sa nu fiu dat in ceasul mortii mele, dupa faptele mele, in mainile cumplitilor draci, care cu mare bucurie asteapta iesirea mea. Sfinte Ioane, Botezatorule al Mantuitorului, impreuna cu toti sfintii lui Dumnezeu vazand ca se apropie ziua cea mai de pe urma a sfarsitului meu, aducandu-va aminte de neputintele trupesti si de dragostea cea frateasca intru Hristos, faceti rugaciune catre Dumnezeu pentru mine osanditul, ca pentru rugaciunile si faptele voastre cele bune, sa fiu izbavit de vederea cumplitilor draci la iesirea si mergerea mea din lumea aceasta. Iar tu, o, preamilostiva Stapana mea, Nascatoare de Dumnezeu, vazandu-mi sfarsitul meu, grabeste curand de vino in ajutorul meu si nu ma lasa pe mine, nu ma da pe mine intru inspaimantatorul ceas al iesirii mele: Marie preadulce, nadejdea mantuirii mele.
[COLOR=#3366FF]Si acum…[/COLOR]
Din tineretile mele , eu pe tine te-am avut nadejde si mangaiere in supararile mele si scapare intru nevoile mele si chivernisitoare trebuintelor mele si pazitoare nerusinata vietii mele. Deci si acum apropiindu-se sfarsitul meu, spre mila ta ma nadajduiesc. Iar tu, PreaSfanta Marie, Maica lui Hristos Dumnezeu, vazandu-mi sfarsitul meu, grabeste curand de vino intru ajutorul meu si nu ma lasa pe mine, nu ma da pe mine intru inspaimantatorul ceas al iesirii mele: Marie preadulce, nadejdea mantuirii mele.
Condac:
Suflete al meu, suflete al meu, desteapta din somnul lenevirii.Pentru ce nu iei aminte de sineti? Iata luminarea vietii tale se stinge si tainele tale cele ascunse se vor descoperii si Judecatorul este langa usa, asteptand raspunsul tau. Pentru aceea acum, mai inainte de ceasul iesirii mele , suspina si plangi cu amar, lacrimand si strigand din adancul inimii: Judecatorule Stapane si Ziditorul meu, pentru Sfintele rugaciuni ale Preasfintei Mariei, Maicii Tale, nu ma da pe mine in mainile cumplitilor draci intru inspaimantatorul ceas al iesirii mele, ci Tu Insuti cu pace in mainile Tale, primeste-ma.

Cantarea a 7-a
Petrecandu-mi in zadar zilele anilor mei si viata mea cea scumpa, am atatat vapaia cea nestinsa a ghenei, precum insumi ma cunosc pe mine si tanguindu-ma insumi ma vadesc si din faptele mele nu este nadejde de mantuirea mea, ci osandit foarte si pierit ma aflu. Insa tu, Ceea ce esti nadejdea si scaparea mea, bucuria si mantuirea mea, Preasfanta, Stapana mea, Nascatoare de Dumnezeu, vazand sfarsitul meu, grabeste curand si vino intru ajutorul meu si nu ma lasa pe mine, nici te departa de mine, acum si intru inspaimantatorul ceas al mortii mele: Marie preadulce, nadejdea mantuirii mele.
Pleaca-ti urechea ta spre rugaciune mea umilita, Preacurata Fecioara Marie, Maica lui Hristos Dumnezeu si Mantuitorul nostru, ca iata apucand acum mai inainte de sfarsitul meu, cu umilinta ma rog tie, din caldura sufletului meu, auzi-ma, Ceea ce esti buna, dintru inaltimea maririi tale; si cand vei vedea sfarsitul meu, grabeste curand de vino in ajutorul meu si nu ma lasa pe mine, nici te departa de mine, intru inspaimantatorul ceas al iesirii mele izbavindu-ma de cumplitii draci si de vederea lor groaznica: Marie preadulce, nadejdea manturii mele.
[COLOR=#3366FF]Slava...[/COLOR]
Sfinte Ingere , pazitorul vietii mele, cu toate ostile Ingeresti; Sfinte Ioane, Botezatorule al Mantuitorului , cu toti Sfintii lui Dumnezeu, impreuna faceti rugaciune catre Dumnezeu, pentru mine osanditul si pierdutul, care in multa lenevire, in faradelegi, in fapte necuvioase, in nebagare de seama si in tot felul de rautati mi-am cheltuit viata mea. Pentru aceea cad si ma rog tie, Preasfanta Stapana mea, cu umilinta sufletului meu, ca sa nu fiu dat cumplitilor draci, la iesirea mea, dupa faptele mele. Ci tu, Preasfanta, Stapana mea, Nascatoare de Dumnezeu, nadejdea si scaparea mea, bucuria si mangaierea mea, vazandu-mi sfarsitul meu, sarguieste degraba si vino in ajutorul meu si nu ma lasa pe mine, nici te departa de mine, intru inspaimantatorul ceas al iesirii mele: Marie preadulce, nadejdea mantuirii mele.
[COLOR=#3366FF]Si acum…[/COLOR]
Iata s-au trecut in desert zilele mele si s-a apropiat ziua cea mai de pe urma a sfarsitului meu, Stapana preamilostiva, Nascatoare de Dumnezeu, miluieste sufletul meu cel neintelegator, care cere si asteapta ajutorul si acoperamantul tau. Vino degraba in ajutorul meu si nu ma lasa pe mine, nici te departa de mine, intru inspaimantatorul ceas a iesirii mele, izbavindu-ma de cumplitii draci si de groaznica lor vedere: Marie preadulce, nadejdea mantuirii mele.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote