View Single Post
Vechi 05.12.2008, 18:08:43
scrabble
Guest

Implicit

Draga domnule cristiboss56,

In legatura cu mesajul de aici, as dori sa va intreb: nu vi se pare duplicitar sa condamnati unele obiceiuri non crestine si sa le acceptati pe altele, cum sunt cele din preajma Craciunilui?

Intreb pentru ca vreau sa stiu de ce se face aceasta diferenta.

Daca baptistii sau anumiti preoti ortodocsi boteaza doar prin stropire si nu respecta exact litera legii bisericesti, se numeste erezie, dar daca oamenii sarbatoresc in masa o imagine deformata a Sf. Nicolae sub forma lui Mos Craciun si suprapun obiceiuri precrestine germanice, cum e venerarea unui pom, plus legende non-biblice, cum e cea a lui Craciun (inventie in totalitate romaneasca, din cate se pare), de ce este dintr-o data acceptabil?

Nu este acelasi fel de smintire si indepartare de la invataturile biblice si bisericesti? Nu avem de aface cu adoptarea unor obiceiuri preacticate de popoare politeiste, demult apuse, insa vrajmasi ai crestinismului pe vremea cand existau pe planeta asta?

De ce incalcari grave ale doctrinei crestine sunt permise in prag de Craciun, tinand cont ca se sarbatoreste una din cele mai importante evenimente crestine, Nasterea Domnului?

As mai adauga ca faptul ca "toata lumea o face" nu este o scuza. Incalcarea ramane incalcare. La fel si argumentul dumneavoastra, cum ca "avem si-asa destule pacate" asa ca acestea mai mici, de la sfarsit de an pot fi trecute cu vederea, mi se pare invalid.

Nimeni nu e fara de pacat, conform traditiei si moralei crestine, dar tot conform acestei traditii toti crestinii trebuie sa tinda spre o viata fara de pacat, este un ideal aflat mereu in fata catre care un bun crestin trebuie sa se indrepte voit.

A spune ca "e un pacat mic, deci iertabil" mi se pare contrar a tot ceea ce sustine crestinismul, inseamna a te opri de bunavoie si cu buna stiinta din drumul catre mantuire.

Sper sa-mi raspundeti la intrebare, va multumesc.
Reply With Quote