View Single Post
Vechi 05.12.2008, 19:52:08
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wertygo Vezi mesajul
Iustin Parvu poate sa ajunga sfant ,asta nu inseamna ca tot ce spune este adevarat. Toti cei de la Petru Voda stiu ca el s-a lepadat in scris de Hristos ca sa iasa din inchisoarea comunista si considera ca e un lucru bun caci altfel nu l-ar mai fi avut ei acum. Compromisul nu e bun caci daca era un duh mai puternic in comunistii aceia, l-ar fi omorat imediat dupa ce a scris lepadarea si l-ar fi dus la talpa iadului. Parintele Xenofont l-a certat in fata obstii deoarece era de fata cand un preot de mir l-a intrebat daca poate sotia sa sa-si puna sterilet,iar el a zis ca daca nu se poate altfel sa-si puna. I-a multumit Parintelui Xenofont si regreta ca nu stia ce inseamna sa-si puna sterilet. Mai are pe acolo un rasofor pe care l-a crescut de mic si care pe multi frati de treaba si cuminti i-a scos din manastire. In loc sa-l izgoneasca pe el ar prefera sa plece toata obstea. A mai trecut pe acolo un frate care zicea ca cine nu plange in fiecare zi nu are voie sa se impartaseasca si l-au luat de nebun,iar acum cand Iustin zice acelasi lucru eu ce sa cred despre el Sa te interesezi la Petru Voda daca este adevarat ce ti-am zis. Toate aprecierile pentru faptul ca nu s-a spalat de 8-9 ani si nu miroase urat dar daca si asta e o vraja
De unde ai scos frate toate informatiile astea aberante? Pe ce se sustin?

Pr. Iustin a iesit din inchisoare in 1964, cand a fost un decret care i-a eliberat pe TOTI detinutii politici, fara alte conditii. Despre ce lepadare vorbesti? Pr. Iustin trebuie sa iasa din inchisoare din 1960, insa l-au mai tinut 4 ani din cauza ca a spus ca daca iese o va lua de la capat cu slujirea bisericii.

Sunt zeci (sute?) de oameni care pot sa depuna marturie ca Pr. Iustin e vazator cu duhul.

Nu stiu de cati ani nu s-a mai spalat, dar stiu sigur ca nu miroase ABSOLUT DELOC, nici la 5 cm. de el daca stai (am stat de mai multe ori).

Nu cunosc povestea cu steriletul, insa orice om poate gresi cand vorbeste din ale sale. Si Sf. Serafim de Sarov a spus ca a mai gresit cand si-a spus propriile pareri.

Bogdan.