Dragă VSOVI.......
Și te-am rugat…
Și te-am rugat , dragă VSOVI, să-mi dai un răspuns rațional, nu emoțional… iar tu mi-ai dat un răspuns din care nu pot decât să sper că nu ești în toate mințile… că dacă ai fi normal la cap, ar fi chiar tragic…
- Prima ta întrebare, citez: “pe tine cine te-a pacalit sa faci invers?” sugerează că eu m-aș fi raliat cu dușmanii ortodoxiei. Fii liniștit, sunt o creștină ortodoxă, practicantă, de condiție medie și de pe această poziție scriu ceea ce scriu împotriva dușmanilor ortodoxiei.
- Afirmi apoi că (citez selectiv) “regele Mihai I, unsul Domnului asemenea lui David, este deja in tzara, shi este in castelul Sau, pe tronul Sau, caci tronul i s-a luat printr-un act ilegal... deci iata ca in parte s-a implinit ce scria Domnul cu multzi ani in urma...”
Aici faci două afirmații incorecte și incoerente.
1. Prima, atunci când te contrazici: “este in castelul Sau, pe tronul Sau, caci tronul i s-a luat…” . Păi dacă tronul i s-a luat, cum de stă pe tronul său care i s-a luat? Lasă-te de iluzionismul ăsta ieftin, VSOVE! Regele stă pe scaune ca și tine, dar nu mai stă din 1947 pe tronul de rege! E o mică deosebire, dacă ești în stare să observi…
2. A doua, atunci când afirmi : “deci iata ca in parte s-a implinit ce scria Domnul cu multzi ani in urma...” Dar ce scria “Domnul” cu mulți ani în urmă? Iată ce scria:
“ Uitați-vă cum trec zilele. Trebuie să vină acela care Mă vrea pe Mine. O săptămână, o lună și cât de mult de va mai fi, să știu că a fost el pus pe scaunul României. Dar va veni veacul poporului Meu, și va fi. Cereți că și Eu cer…” (8 septembrie 1990)
Această “proorocie” a fost mincinoasă, căci nu s-a mai împlinit până în zilele noastre, iar perspectivele restaurației monarhiei pentru viitor sunt ca și inexistente.
Și iată ce mai proorocea ”Cuvântul lui Dumnezeu”:
“Voiesc și trebuie să împlinesc, să aduc conducătorul care-l vrea Dumnezeu, și conducător peste bisericuță pe placul Meu. Lumea nu știe ce grăiesc Eu, dar să știți că va auzi, și va ieși cuvântul Meu să fie cunoscut”(10 octombrie 1990)
Vezi matale, că nu de statul tolănit pe tron era vorba, ci de funcția de “conducător” adică de un “führer” care să conducă țara asta… e cu totul altceva… și se mai dorea și schimbarea patriarhului BOR, dacă bagi matele de seamă… dar n-a fost să fie așa cum voiau pucioșii cu Irineu Bistrițeanul (citez):
“Iată stau cu tine de vorbă fiule slujitor și vreau să te pun la înălțime cerească. Voința Mea este să fii la înălțime și pe pământ, să-Mi conduci biserica pe voia Mea.” … “Fiule slujitor care ai fost trimis la Ierusalimul patimilor Mele, de aceea ai mers pe unde ai mers, ca să capeți ce trebuie să ai și să știi, ca să te pun conducător peste tot cultul bisericesc. Dumnezeu a avut voința Sa în tot pasul tău.” (10 octombrie 1990)
Nici “proorocia” cu “Irineu patriarh” nu s-a mai împlinit. Patriarhul Teoctist a mai trăit vreo 17 ani buni după aceea, apoi a murit și a fost înlocuit de Daniel, nu de Irineu. Și această “proorocie” a fost tot o proorocie mincinoasă.
În schimb, tinerii anti-monarhiști au fost amenințați cu moartea de către “Dumnezeul de la Pucioasa”:
“ …Tot tineretul care e împotrivă și nu-l vrea pe conducătorul României pe care-l vrea Dumnezeu, acel tineret va plăti cu sângele vărsat vina aceasta. Tot ce grăiește Dumnezeu se va împlini. ” (15/28 octombrie 1990)
Convingerea pucioșilor că regele Mihai va fi reinstalat la putere pe tronul României printr-o tactică ascunsă și imbatabilă era pe vremea aceea de-a dreptul nestrămutată:
“ Acest cuvânt dumnezeiesc îl va asculta și regele și patriarhia. Lucrez cu tactică și va veni la putere acela pe care l-au întors înapoi și nu l-au lăsat să intre să aprindă o candelă la mormântul neamului său.” (30 decembrie 1990)
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim” nu mai avea pic de astâmpăr în dorința lui de a-l repune odată pe tron pe ex-regele Mihai I:
“ Nu Mă voi astâmpăra până nu voi aduce pe conducătorul României, iar el să fie pe voia lui Dumnezeu și să-Mi scoată poporul român la lumină și mântuire.” (26 februarie 1990)
“ Și până nu va veni acela care va lucra pe voia lui Dumnezeu și va aduce pe România la lumină, nu mă voi astâmpăra…”(25 februarie 1992)
În viziunea “Dumnezeului de la Pucioasa”, orice opoziție la restaurarea monarhiei va fi înecată în sânge:
“ O iau roată, roată și pe România o las la mijloc, dar de nu va primi conducătorul ei care trebuie să vină pe voia lui Dumnezeu, o voi trece și pe România prin dureri, prin sânge și măcel.”(6 februarie 1991)
Dar ce mai bolborosești matale, VISTRIOVE, mai departe? Citez:
“ca o cinstec ucenicii ei pe mama Gigi, ca pe preasfanta Maria nu-i de mirare fiindca este fiica ei cea buna”
Te anunț, dragă VAVIOV, că Maica Domnului este preacinstită de adevărații creștini la anumite cote deosebit de înalte, de care poate n-ai auzit până acum: “Mai cinstită decât Heruvimii și mai preamărită , fără de asemănare, decât Serafimii”. Auzi matale? “Fără de asemănare”. Stai și judecă puțin, dacă te duce mintea, și apoi să nu mai spui prostii. Și pe urmă să nu te mai iei după pucioși și s-o mai asemeni pe Maica Domnului cu Virginia Tudorache-Stoica (“mama Gigi”) , sau invers, pentru că nu se cade. E rușinos.
………………………………………….
(Continuă)
|