Citat:
În prealabil postat de Andreea_Oana
Doresc sa descopar care este misiunea oamenilor in aceata lume. Desigur, raspunsul ar putea fi Mantuirea, ...
|
In adevar oamenii au fost creati cu un scop pentru lumea aceasta si nu numai.
Mantuirea omului este un efect al credintei, Iisus a murit pentru ca putem fi mantuiti dar mantuiti cu ce scop, pentru ce?
Scopul este foarte complex dar am sa incerc sa raspund atat cat inteleg eu lucrurile din ceea ce spune Biblia
Hristos a spus lui Pilat ca imparatia Lui nu este de aici ci este cereasca, noi crestini prin credinta facem parte din imparatia Lui Dumnezeu, iar ca membrii a acestei imparatii avem nobila misiune sa reprezentam aceasta imparatie pe pamant.
Pentru intelegerea scopului, cred ca este foarte important sa intelegem cum arata acesta Imparatie si ce rol avem acolo.
Apostolul Pavel spunea crestinilor:
[color=red]1 Corinteni 6:3 *Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri? Cu cat mai mult lucrurile vietii acesteia?[/color]
Rolul pe care il da Hristos credinciosilor in cer este foarte mare, El doreste sa-i formeze ca mireasa a Sa. Totalitatea credinciosilor de pe pamant formeaza mireasa Lui Hristos.
Ce se intampla de fapt? Noi de multe ori vedem Raiul ca o gradina in care vom asculta muzica toata ziua si ne vom plictisi groaznic, dar oricum e mai bun ca Iadul in care esti chinuit. In realitate lucrurile nu stau chiar asa in Rai nu someaza nimeni si nu e statiune de relaxare si trandaveala.
Pozitia crestinilor e una de conducere, de a sta la dreapta Lui Hristos.
Promisiunile sunt foarte multe in Biblie. Desi cele mai multe lucruri vor fi gustate in viata viitoare si in viata aceasta sunt beneficii. O viata bazata pe Iisus poate aduce linistea si pacea in orice moment oricat de dificil ar fi.
Lumea poate vedea ceva din beneficiile Imparatiei Ceresti doar daca Duhul Lui Hristos genereaza aceasta in noi. Este nevoie de o schimbare interioara pentru ca aceste beneficii sa devina reale.