Citat:
În prealabil postat de vasinec
Din postarea dvs., se intelege ca cei care respecta porunca a patra si tin ziua a saptea, hotarata de Dumnezeu, nu cred in inviere.
Ati dat niste citate din prima epistola a Apostolului Pavel catre Corinteni, cap.15. In acel capitol, incepand cu versetul 12, Sfantul Apostol vorbeste foarte convingator despre importanta invierii Domnului Iisus Hristos, ca o chezasie a invierii noastre. Credea Apostolul Pavel in inviere? Credea cu toata inima. Si totusi, Sfantul Apostol tinea porunca a patra si pazea ziua a saptea (ex: Fapte 16:13).
Invierea Domnului Isus Hristos o serbam in ficare zi. Fara credinta in aceasta Inviere, "zadarnica este credinta noastra" (cum bine ati citat). Iar noi avem credinta in fiecare zi.
Daca ar fi trebuit sa avem o zi speciala pentru a serba invierea Domnului Iisus Hristos, ne-ar fi spus aceasta Insusi Mantuitorul. A mai stat printre noi inca 40 de zile de la Inviere.
Nu cred ca este intelept si nici placut lui Dumnezeu, ca oamenii sa aleaga cu de la ei putere o zi pe care sa o serbeze si, prin aceasta, sa inlocuiasca una din cele 10 porunci, scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu.
|
In primul rind DOMNUL ESTE UN EXEMPLU DE smerenie ,el NU ZICE SA-L SERBAM ,DAR EL NU A INVIAT IN FIECARE ZI ,CI DOAR IN ZIUA INTIA A SAPTAMINII CIND SE LUMINA DE ZIUA SI DE ACEST FAPT NU POATE FI CONTESTAT DE NIMENI CA ESTE SPECIFICAT SI IN N.T.
iN CELE 40 ZILE LE-A SPUS MULTE APOSTOLILOR ,INCIT EI AU TINUT DUPA PORUNCA MINTUITORULUI ADUNARE IN ANUL 50 ,PRIMUL SINOD ,CEL APOSTOLIC IN CARE AU SCRIS MULTE DIN CELE CE LE-A SPUS MINTUITORUL IN CELE 40 ZILE.
Incapatinarea dumitale de a crede numai in ziua a 7-a ,cind sarbatorile evreiesti ,care aveau in ziua a 8- aadunare mare ,dupa 7 zile de sarbatoare preinchipuiau ziua in care HRISTOS A INVIAT,imi aminteste de fariseii din v.t vare nu vedeau duhul ,nu-l intelegeau ,ci numai litera legii .asa si matale te legi numai de litera care zice de ziua a 7-a si refuzi sa vezi Duhul lui dumnezeu ,care lucreaza in biserica lui datorita acestei invieri din ziua opta ,pe care adventistii o contesta.Adica chiar acest eveniment magnific si unic nu are nici o importanta si deci el nu tre sarbatorit ,deci este in ochii adventistilor ceva neinsemnat ,deduc eu ,devreme ce va inversunati sa credeti in litera ,numai in litera.Dumnezeu sa va lumineze ,sa treceti de litera si sa descifrati duhul ,care spune ca nu LEGEA MINTUIESTE ci bunatatea lui DUMNEZEU TREIMIC.