[COLOR=black]"poi draga fratele, tzi-am zis ca interpretarea mea este una din cele corect corecte, de baza, shi tzi-am explicat de ce. Dar hai sa-tzi raspund printr-o intrebare lamuritoare:
Cui spune lumea nebuni, idiotzi, netrebnici, schizofrenici, idiotzi, cretini, handicapatzi, shi toate soiurile de retardari?" –tin sa te anunt ca nu e corecta…faci o harababura in exprimare; mai mult ai “… “ in opinii -trebuie sa ghicesc eu ce vrei matale sa spui ca de exemplu: " bucuratzi-va atunci cand va vor... mintztzind pentru Mine... caci rasplata voastra mare este in Ceruri" ... deci ii multzumesc nespus ca mi-a bagat bonus puternic, in pushculitza cereasca, shi ca intr-o zi mi-a daruit atatea hule shi umilintze cat n-am mai strans demult... shi pentru aceasta ii sunt recunoscator shi o iubesc shi n-o cobat ca sa ne certam caci nadajduiesc sa se lamureasca de sus de la Domnul, caci Domnul, care a vorbit prin sf Verginica, nu vrea certuri shi contraziceri intre creshtinii Lui... deci chiar daca shtiu ca eu am dreptate, nu ii fac suparare cum ne invatza Hristos, mustrandu-l pe Iuda Iscarioteanul: "pentru ce ii faci suparare femeii...?" [/COLOR][COLOR=black]ce sa inteleg din asa ceva?normal ca nu pot sa ghicesc ce vrei matale.[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Pe urma zici : « iar ca m-ai facut nebun, sa shtii de la mine ca una din interpretari, aia de baza este aceasta ca nebunii shi idiotzii shi cretinii shi schizofrenicii aia adevaratzi, despre aia a zis " fericitzi cei saraci cu Duhul" shi la ei se refera Domnul ca numai aia au urechi sa auda chemarea sfanta, la nebunii adevaratzi shi nu la aia viclenii se refera care doar se prefac, dar eu nu pot sa spun ca sunt nebun ca sa ma fericesc ca iata : nici intreg la minte nu sunt ca sa pot afirma ca nu sunt nebun shi nici nebun ca sa pot sa ma bucur ca ash fi sarac in Duhul... deci e cum e mai rau, nici asha shi nici asha, nici pe-aici shi nici pe dincolo... asha ca ash vrea sa-tzi dau dreptate shi sa ma bucur shi pentru aceasta, ca ai avea dreptate ca ash fi nebun, dar din pacate nu pot, fiindca chiar daca vreau inca n-am ajuns nebun cu adevarat adevarat ca sa pot pune inceput bun... ci poate am nebunie doar din aia pentru slava de la lume sau faima shi amagire... de pareri de sine.... » ce sa inteleg de aici-e o harababura intre sensurile lui « nebun » cand la propriu cand la figurat [/COLOR]
[COLOR=black]« sarac cu duhul = nebuni adevaratzi, idiotzi, smintitzi fara vina, cretini, schizofrenic, retardatzi, tampitzi shi toate soiurile de handicapatzi, la ei se refera in primul rand Domnul cand spune "fericitzi cei saraci cu duhul ca a lor este Imparatzia Cerurilor" caci nimeni nu este mai smerit shi mai ascultator decat aceshtia, caci iata ca nimic nu shtiu shi nu pot sa faca fara sa fie invatzatzi shi sa li se arate shi sa fie ajutatzi.... deci este conform cu ce spun Sfintzii Parintzi, pe cand dumneata nu pricepi, dar nu este vorba despre nebunii cei vicleni, adica slugile lui satan shi ale lui gLumeail... »daca pentru tine,stimabile, sensul propriu,adevarat,principal al cuvantului este sensu figurat si invers nu e problema mea-eu am scris la ce inteleg din scrisul tau penibil de « gLumet »[/COLOR]
[SIZE=3]« [/SIZE][COLOR=black]poi n-am de ce sa mai intreb pe teologi shi pe nimeni acest lucru fiindca acest lucru eu il shtiu, dumneata nu il stii »-spune unde am interpretat eu gresit fericirea caci despre ea era vorba:-w[/COLOR]
[COLOR=black]« CLD:
"Eu M-am pogorât pentru întreg pământul, și pentru credincioși, și pentru păcătoși, dar cuvintele Mele, mulți le socotesc nebune. Ați avut la îndemână toată învățătura, prin sfânta Scriptură, prin sfânta biserică, prin viețile sfinților. Ați avut toată orânduiala creștină, dar voi, în loc să împliniți, ați părăsit toate orânduielile pentru mântuire, socotindu-le nebune. Lumea Mă face nebun, acum când vă chem la Mine. Lumea zice că sunt nebun, dar mâine când voi zice: <<Duceți-vă de la Mine unde v-ați gătit locul!>>, atunci ce va mai zice lumea? [/COLOR][COLOR=black]Am mângâiat, am vindecat, și voi ziceți că am fost nebun. [/COLOR][COLOR=black]Fiți și voi nebuni pentru Mine și pentru cuvintele Mele.
... Cine ține mai mult la copii, la soție, la mamă, la tată, la holde mai mult decât la Mine, nu poate fi vrednic de Mine. Nu pot să te ducă aceștia în împărăția cerurilor. Dacă ai făcut fapte rele, te duci la iad cu ele. Poți să ai mii de copii, frați, surori, mamă, tată; nu pot aceștia să te scape. Numai Eu, Dumnezeu, te scap. Cere de la Mine putere și credință." “-asta e un sens al cuvantului nebun din Biblie-uita-te si unde se dezbatea sensul cuvantului nebun in Biblie si ai sa vezi ca este si sensul la care eu am inteles ca te referi [/COLOR]
[COLOR=black]« deci acuma nu ma mai invetzi dumneata ci ma trimitzi la teologi? » pai vad ca nu iti place ce iti zic deci te trimit si la altii[/COLOR]
[COLOR=black]ca pentru tine sensu secundar,figurat devin principal pentru mine inseamna exact rastalmacire(exact cum fac sectantii)ca tu nu vrei sa pricepi diferenta dintre metafora si adevar e problema ta,important e sa pricepi ca fericirea se interpreteaza cum ti-am scris[/COLOR]
[COLOR=black] « shi semnatura mea este mai mult pentru mine, shi ca sa ma ia shi altzii din tot felul de dureri. » ce inseamna sa ma ia si alti din tot felul de dureri ca nu inteleg nimic si poate iar interpretez aiurea...cu sensurile tale la cuvinte....e greu de inteles...[/COLOR]