Citat:
În prealabil postat de alicia
Cunosc oameni care sunt crestini si sunt superstitiosi...
|
[COLOR=green]Da, cunosc si eu. Si cred ca si supersitia s-a nascut tot din necunoastere, nestiinta, lipsa de educatie si neputinta de a explica niste lucruri care s-au nascut din coincidente prost intelese. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Superstitia este o credinta gresita, un eres, ca trebuie, neaparat, sa se intample ceva ca urmare a unei alte actiuni.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Ex cu pisica neagra care-ti poate aparea in cale in timp ce mergi sa rezolvi o problema. Daca o ignori si-ti vezi de treaba, totul e ok. [/COLOR]
[COLOR=green]Dar, daca iti programei mintea/ghinionul // "mi-a ieșit pisica-n drum, nu fac nimic, oricat m-as zbate"//sigur ca nu rezolv nimic. Insuccesul nu se datoreaza pisicii negre care, intamplator, avea si ea drum prin zona in care treceai, ci gandului tau negativ pe care l-ai programat singur... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Daca cei care cred in superstitii ar putea sa inteleaga cat rau isi fac singuri, cu puterea gandului lor, ar fi scutiti de foarte multe rele... Ei, cei din preajma lor dar si pamantul pentru ca, sa nu uitam, ca tot ce vorbim, tot ce gandim, toate faptele si gesturile noastre, se aduna undeva, la marginile universului si, cand pamantul/universul nu mai poate cuprinde atata rautate, se produc catastrofe... [/COLOR]