View Single Post
Vechi 08.12.2008, 23:28:47
antoniap
Guest

Implicit

Unii sustin orbeste povestea cu ghitia numai ca sa fie in ton cu parintele Iustin.

Am argumentat cat a fost cu putinta ca in cazul parintelui Gabriel Nicu pe care l-am cunoscut acuzatia parintelui Iustin referitoare la deschiderea cartii este nejustificata. Eu mi-am facut datoria si am informat, iar cine va continua sa sustina blasfemii despre acest parinte sa raspunda in fata lui Dumnezeu. Nu numai ca nu deschidea carti pentru a ghici, dar lua si atitudine impotriva celor care procedeaza astfel, asa cum rezulta si din fragmentele de predici postate pe www.parintelemicugabriel.ro.

Iar faptul ca a fost un mare inainte-vazator il stie si parintele Iustin. Stie, dar tace. Prefera sa spuna ceea ce i se cere pentru a-l compromite, caci era incomod. Si a murit ca orice incomod modern de inima!

Parintele Gabriel Nicu are un loc aparte in inima credinciosilor si in cer si nu i-l poate lua nimeni. Duhovnicii isi mai fac si astfel de ,,complimente'', dar cei ce nu stiu ar trebui sa cerceteze mai inainte de a acuza. Mai exista sfinti care au fost subestimati intial. Nu poti sa terfelesti minunile lui Dumnezeu facute prin rugaciunile unui preot fara sa-l superi pe Dumnezeu! Dar poate ca parintele Iustin a facut pocainta pentru acest pacat.

Curajul marturisirii , minuni mari, ravna in post, rugaciune si milostenie, darul inainte-vederii, darul stravederii si alte mari Daruri - iata ce-l caracteriza pe parintele Gabriel! Pai astea nu-s vraji, fratilor!

Spovedanie ca-n Athos, inclusiv gandurile, sfaturi duhovnicesti ca-n Scrierile Sfintilor Parinti, bucurie duhovniceasca - acestea le-am gasit la parintele Gabriel. De aceea ingaduie Dumnezeu seceta duhovniceasca pentru ca nu stim sa ne pretuim duhovnicii. Il vom pretui probabil pe Antihrist!