Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
…………………………………..
2. Dacă Pentateuhul ți se pare (citez) “atât de important”, iar porunca a patra infailibilă, de ce Iisus nu o enumeră printre celelalte? Dacă era atât de importantă, ar fi început enumerarea poruncilor cu ea. Sau, măcar nu ar fi omis-o.
.
|
Nu stiu de unde citati, ca eu nu am spus acele cuvinte (sper sa nu gresesc - recunosc ca m-ar putea insela memoria). Nu numai Pentateuhul mi se pare important ci toata Sfanta Scriptura. "
Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos, ca sa invete, sa mustre..."(2 Timotei 3:16,17). Sunt cuvintele Apostolului Pavel. Cu el va contrazicetri nu cu mine.
In plus, am observat un lucru. Am stat de vorba cu multi oameni din multe confesiuni religioase. Exista o trasatura comuna si destul de grava: toti cei care aveau tendinta de a elimina anumite parti din Biblie (sub diferite motive, cum ar fi ca "asta era numai pentru evrei" sau altele) sufereau un blocaj in cunoastere. Incepeau sa se invarta precum pisica in jurul cozii, desi Sfanta Scriptura este un izvor nesecat de invatatura.Cei care nu iau in serios toata Sfanta Scriptura, la un moment dat nu mai au ce intelege din Cuvantul lui Dumnezeu. Isi pun singuri limite desi au in fata invatura nemarginita, de la Dumnezeu.
Nu doar porunca a patra este infailibila, ci toate cele zece porunci, scrise pe piatra de insusi Dumnezeu. Ele reflecta caracterul lui Dumnezeu, iar noi suntem facuti dupa asemanarea Lui. Este important de stiut ca mantuirea nu vine din pazirea celor zece porunci. Mantuirea este darul lui Dumnezeu pentru noi, prin jertfa Domnului Iisus Hristos (ca plata a pacatului nostru). Noi trebuie sa primim acest dar. Daca primim acest dar de la Dumnezeu, vom avea si dragoste pentru Dumnezeu. Si nu putem spune ca-L iubim pe Dumnezeu daca nu pazim poruncile Lui (tot cu putere de la El).
"Daca Ma iubiti veti pazi poruncile Mele"(Ioan 14:15)
"Eu am pazit poruncile Tatalui Meu"(Ioan 15:10) O fi facut Domnul Iisus Hristos vre-o selectie a poruncilor, sau le-a pazit pe toate?
Dvs. vreti sa sugerati ca Domnul Iisus Hristos a "sarit" peste unele din cele zece porunci. Nu pomeniti nimic despre primele patru porunci, care se refera la relatia dinte Dumnezeu si om. Dar, sa vorbim despre porunca a patra, care nu este singura porunca infailibila, ci este cea mai controversata. In Evanghelii, gasim de cca. 45 de ori discutii ale Domnului Iisus Hristos despre ziua a saptea (sambata). Daca nu era importanta aceasta zi, pur si simplu ar fi desfiintat-o. Dar lucrul acesta nu sta in caracterul lui Dumnezeu. Binecuvanteaza si sfinteste o zi (ziua a saptea) inca de la creatie, cand nu exista pacatul in lume, o scrie cu degetul Sau in piatra si apoi sa o desfiinteze!? Daca puteti crede asa ceva inseamna ca nu-L cunoasteti pe Dumnezeu.