Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
…………………………………..
3. Ce înțelegi prin cuvintele “Iisus dezlega sâmbăta”? Mă refer la următorul citat:
“Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.” (Ioan 5,18)
4. Ca o curiozitate: adventiștii dezleagă și ei sâmbăta, așa cum făcea (într-un mod scandalos de sistematic, pentru iudei) Hristos? Dacă n-o dezleagă, oare nu s-au despărțit de Hristos? Dacă da, atunci cum o dezleagă?
|
Dumnezeu a lasat ziua a saptea (sambata), ca pe o sarbatoare a omului impreuna cu Creatorul. Evreii, au adunat fel si fel de reguli si obiceiuri si au facut din ziua a saptea o zi de povara, plina de restrictii. Si iudeii ortodocsi, de astazi, inca mai pastreaza unele din acele reguli absurde. Domnul Iisus Hristos
a dezlegat ziua a saptea de acele traditii absurde si i-a redat frumusetea initiala. Nu a desfiintat aceasta sarbatoare. In Marcu 2:23-28 (ucenicii si spicele de grau) Domnul Iisus Hristos ni-l da ca exemplu pe patriarhul David. Nu avem nici un dubiu ca David a pazit ziua a saptea. Problema pe care a rezolvat-o Mantuitorul era
"cum pazesti ziua a saptea" nu "daca sa o mai pazesti sau nu".
Daca asculta de Domnul Iisus Hristos, adventistii nu mai au ce dezlega. Din pacate, si in biserica noastra a patruns fariseismul. Dar, marea majoritate (parerea mea), au Duhul lui Hristos si tin sambata asa cum ne-a invatat Domnul sambetei (Marcu 2:28). In acest sens, puteti urmari un scurt comentariu video (cam 15 min.), tinut de un pastor adventist care are Duhul lui Hristos (cred ca nu gresesc).