View Single Post
Vechi 09.12.2008, 10:51:17
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
…………………………………..

5. D-ta lansezi o teorie interesantă, dar care îți va fi ca un laț în care vei cădea singur. Zici așa:

“…legile si legamintele specifice numai poporului evreu, nu mai trebuiesc tinute. Exista o metoda simpla cu care putem vedea ce este si ce nu este specific poporului evreu: daca ceva exista inainte de aparitia poporului evreu si exista si in Noul Testament, inseamna ca trebuie tinut.”
Acum vin și te întreb: D-ta respecți tăierea împrejur? Te-ai tăiat împrejur?
Căci după cum păzind tăierea împrejur vei fi obligat să păzești toată Legea

tot așa și tu, care voiești să împlinești și ce a fost dezlegat din Lege, adică ținerea sâmbetei, va trebui să primești tăierea împrejur. Deși,
“…în Hristos Iisus, nici tăierea împrejur nu poate ceva, nici netăierea împrejur, ci credința care este lucrătoare prin iubire….” (Gal. 5,6)
1. Poate ca este interesanta teoria mea, dar te scapa de confuzii. Fiti linistita, nu voi cadea in lat. Si daca totusi se va intampla, asta nu inseamna ca teoria mea nu este buna ci ca eu am tras niste concluzii gresite. In acest caz ma voi corecta. Nu strica nimanui sa fie ajutat sa-si dea seama ca a gresit.

2. Taierea imprejur a fost numai pentru evrei. Nu Moise a fost primul evreu, ci Avraam (unul dintre parinti). Puteau si strainii sa faca taierea imprejur, dar prin aceasta confirmau trecerea lor la poporul ales, poporul evreu. Iar, cand se vorbeste in Noul Testament despre "cei care vin din taierea imprejur", se vorbeste despre evrei care au avut deja parte de acest ritual (al taierii imprejur), inainte de jertfirea Domnului Iisus Hristos.Erau multi evrei , taiati imprejur, care credeau in Mantuitorul si deveneau crestini, prin botez.

3. Sper sa fiu considerat si eu iudeu si sa fi facut taierea imprejur, asa cum o prezinta apostolul Pavel, in Noul Testament: "Iudeu nu este acela care se arata pe dinafara ca este iudeu; si taiere imprejur nu este aceea care este pe dinafara, in carne.Ci iudeu este aceala care este iudeu inlauntru si taiere imprejur este aceea a inimii"(Romani 2:28.29).

4. Nu luati totul cu furca. Legile scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu, si puse in chivot, nu trebuiesc puse alaturi de legile specifice poporului evreu, scrise pe un zapis de Moise si asezate langa chivot. Nu puneti Cele zece porunci alaturi de legile ceremoniale, administrative, etc. date poporului evreu (desi sunt si acestea foarte importante pentru studiu si intelegerea corecta a Sfintei Scripturi). Despre ziua a saptea sta scris pe piatra (de Dumnezeu) iar despre taierea imprejur sta scris pe hartie (de Moise). Ziua a saptea a fost binecuvantata si sfintita pe vecie, de Dumnezeu, de la facerea acestui pamant. Taierea imprejur a fost data mult mai tarziu, pentru evrei si a fost valabila pana la Cruce.