mariane, sau vasiniec,
poi vezi dumneata, noi sarbatorim Sabatul cel nou, de sambata seara pana luni dimineatza, unii, care se straduie sa faca asha cum a facut Hristos de Sabat, muncind 6 zile shi odihnindu-se "intru Mine" de Sabat... deci noi iata ca tzinem porunca respectiva dar nu sambata ci in sfanta Duminica, caci a fost dezlegata sambata de Mantuitor...
voi, sau tu, tzinetzi sambata, poi sa fi sanatos, shi e treba ta, ca noua ni s-a zis ca ce a legat Dumnezeu omul sa nu desparta... shi sa nu judecam pentru sambete sau pentru mancare...
acuma tu ai vrea sa ce? sa tzinem Sabatul sambata? poi tzi-am aratat ca Sabatul il tzinem, dar pe tine nu de sabat te doare ci pentru ca sa tzinem atunci cand ai vrea dumneata, adica sambata shi sa nu mancam carne, ca sa ne putem lauda ca iata nu mancam carne de porc dar mancam toata carnaria shi faradelegile gLumii, inghitzind camila-cămila din prea multa responsabilitate civica...
poi fa in fiecare zi din viatza ta un Nou Sabat, shi nu cred ca se va supra Dumnezeu, ca de aia ne-o fi dat doar unul ca daca ne-ar fi dat mai multe am fi zis ca e prea multa odihna, ca noi vrem sa fim vrednici shi ca vrem sa lucram, shi atunci ne-a dat 6 zile...sa ne aratam vrednicia, shi atunci noi iar vrem Sabat zilnic, shi atunci ne-a zis "...da-ne noua astazi painea noastra cea de fiecare zi, cea de toate zilele, cea spre fiintza" dar voi n-o vretzi ci vretzi dezbinare... ori unime panecumenica... poi de ce mai mariane? daca a dezlegat sambetele shi cercuirea in carne shi felurile mancarilor? dar nu ca sa nu mai tzinem nimic sau sa mancam spurcaciuni shi sa ne cercuim noi cu tot felul de chestii mondene shi simpatice... nu pentru aia, ci ca sa nu se mai poata lauda unii cu trupurile altora... sau cum s-or talmacii cuvintele sf Apostol Pavel... ca nu cumva sa fie ele pietre de poticnire ca sa mancam cele jertfite idolilor... in cardashie cu proorocitza, ca ishi zice ea ca este proorocitza, dar minte, cu Izabela... shi cu faptele nicolaitziilor-bitziilor...
deci mariane... cand oare o sa pricepi? ca noi tzinem Sabatul, cel Nou, cel Vechi innoit shi cel Nou, de sambata seara pana luni dimineatza? cate tone de discutzii sa mai se ashtearna shi cate hule sa mai apara in sufletele noastre?
dar taina Sabatului cel Nou n-am sa v-o spun...
|