Citat:
În prealabil postat de costel
Cristi, nu am trecut prin momente cand am dorit sa ma calugaresc. Iar a spune ce ii determina pe unii dintre noi sa intre in monahism, inseamna sa fac apel mai mult la ce imi imaginez despre aceasta chemare, si nu-i ziditor. Eu cred ca ramane o mare si nesfarista taina aceasta chemare. Ceea ce pot face eu, e sa nu ma multumesc niciodata cu vizitarea muzeului si cumpararea catorva obiecte de la pangar. Trebuie sa fac din sederea mea in manastire, un mod prin care sa-mi corectez sederea in propria fiinta.
|
Partea turistica are acest mare dezavantaj, intru cat aceasta"corectare "de care vorbesti, este cu neputinta. Sederea ceva mai indelungata, neampins de partea comerciala, poate aduce aceasta corectare de care vorbesti. Mai este un aspect in ceea ce spui, in a se evita plecarea in grupuri mari . Este nevoie de liniste, de acea liniste launtrica, de acea intimitate sufleteasca de care suntem, in cele mai multe cazuri, vaduviti. Personal mi-as fi dorit enorm, nu sa ma calugaresc, dar sa am locatia langa o manastire, aproape de ea. Multe ar fi de castigat, din toate punctele de vedere.