În prealabil postat de
mirelat
"Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu și nimeni nu cunoaște pe Fiul, decât numai Tatăl, nici pe Tatăl nu-L cunoaște nimeni, decât numai Fiul și cel căruia va voi Fiul să-i descopere. Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară." (Matei 11, 27-30)
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Din aceasta Evanghelie intelegem ca Fiul este usa care duce catre Tatal. Nimeni nu poate sa ajunga la Tatal decat prin Fiul. Iar Fiul a intrat la Tatal in stare de jertfa, toti trebuie sa fim imprimati de jertfa Fiului.
|
dar nu se observa esentzialul?
ca impovararea cautarii Lui Dumnezeu, a oricarei cautari este luata asupra Lui Dumnezeu:
incepe cu purcederea a toate de la Tatal, iar apoi spune ca pe Tatal il descopera Fiul shi pe Fiul il descopera Tatal spre cunoashtere caci nimeni nu-l shtie nici pe Fiul shi nici pe Tatal decat Fiul shi celui caruia Fiul IL descopera pe Tatal, deci invatzarea shi cunoashterea lui Dumnezeu in Duhul Sfant se face prin jugul cel bun shi ushor, luat asupra noastra, shi "invatzand de la Mine, caci sunt bland shi smerit cu inima"... shi vom afla odihna sufletelor noastre... deci cautarea shi purtarea jugului Duhului Sfant va avea sfarshit bun... caci vom gasi odihna sufletelor noastre... deci setea asta de cunoashtere a omului, din goliciunea sa, va duce in final prin ascultarea de Dumnezeu la odihna sufletelor acelora ce cred, ce au fost credincioshi... pana la sfarshit... deci este vorba despre viatza veshnica intru Dumnezeu, in iubirea cea fara de pacat.