View Single Post
Vechi 09.12.2008, 22:50:55
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Asa este, Geo.Nectarios:

"...si nu numai pt studentii teolgi sau elevii seminaristi, ci PT TOT CRESTINUL ORTODOX!!! "

De aceea am vorbit despre copil si despre devenirea lui. De aceea am amintit la inceput despre accidentele vocationale. Doar in final m-am oprit la studentul la teologie si asta numai pentru a reveni la nelinistile lui Podolski: "Mult timp am fost dezgustat de procesul de formare al preotilor . Stim cu totii ce fapte savarsesc preotii de azi (ma refer la cele elementare nu cele dogmatice). Vad clar aceiasi doza de lumesc si in noii studenti, in viitorii preoti."

Curgerea generatiilor noastre (ale oamenilor) prin viata este o osmoza caruia i-am spus civilizatie. In acest suvoi care ne poarta prin timp imprumutam si livram unii altora si ce trebuie si ce nu trebuie. Foarte importanta este ciclicitatea parinte-copil-parinte. De aici se imprastie binele si frumosul care duc spre comuniune sau raul si uratul care ne imping la dezbinare. Asa ajungem sa vorbim de fapte bune si oameni frumosi sau despre cele 3 proptele ale pacatului (asa cum le definea Parintele Petroniu Tanase) NESTIINTA, UITAREA si NEPASAREA.

Sigur ca nu m-am referit decat contextual la studentul la teologie. Problematica este cat se poate de larga.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote